Три страни от НАТО се обявиха срещу помощта за Украйна

2
Въпреки новата политическа позиция на Унгария, Словакия и Нидерландия, заяви Йенс Столтенберг
Въпреки новата политическа позиция на Унгария, Словакия и Нидерландия, заяви Йенс Столтенберг Снимка: БТА / АП

Въпреки новата политическа позиция на Унгария, Словакия и Нидерландия, заяви Йенс Столтенберг

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че въпреки новата политическа позиция на Унгария, Словакия и Нидерландия, членовете на Алианса няма да спрат да помагат на Украйна, предава УНИАН, цитирана от Фокус.

Според Political Lore той е казал това, отговаряйки на въпрос за позицията на НАТО по отношение на помощта за Украйна, предвид факта, че Будапеща, Братислава и Хага променят реториката си.

"Членовете на НАТО предоставят модерни ракети, системи за противовъздушна отбрана, модерни бойни танкове – всичко това са примери за значителна съвременна помощ... Помощта се предоставя на Украйна, защото е в интерес на нашата сигурност. Уверен съм, че съюзниците от НАТО ще продължат да предоставят значителна и значима подкрепа на Украйна“, заяви Столтенберг.

Като пример за решимостта на членовете на НАТО да продължат да помагат на украинските власти, той отбеляза, че Германия и Нидерландия наскоро обявиха готовността си да предоставят 10 милиарда долара плащания, а съюзниците от НАТО ще осигурят допълнителни системи за противовъздушна отбрана.

"В Украйна също има постоянен приток на боеприпаси и оръжия. Разбира се, има спешна нужда от големи обеми помощ, но съюзниците демонстрират не само на думи, но и на дела, че ще продължат да оказват помощ на Украйна“, добави генералният секретар на Алианса.

В края на миналия месец евроскептичната дясна Партия на свободата (PVV), водена от Герт Вилдерс, която се противопоставя на предаването на оръжия за Украйна, спечели изборите в Нидерландия.

В Словакия на последните избори също не дойде на власт проукраински кандидат. Новият премиер на страната Роберт Фицо заяви, че Словакия няма да прехвърли оръжия на Украйна.

А унгарският премиер Виктор Орбан отдавна е известен с позицията и опитите си да блокира военната помощ за Украйна, а също така налага вето на започването на присъединителни преговори между Брюксел и Киев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 16
    2
    Sтанко
    Нашите ястреби са много и са силни! Да нямаш за своите, а да даваш на чуждите - това е предателство! Тия гейове не са били войници, а раздават НАШЕТО като тяхно...Народен съд и власта в народа...Ама народ отдавна няма ... останахме само телета...и кравари...
  • 25
    1
    Умни хора имало
    Само нашият долен простак, Тагаренко, удобно си есмазал и нагъзил сфинктера към фашистка Усрайна... Но и времето на това продажно копеле изтича. Бай Ставри му е запазил VIP килия в централния софийски...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари