Три случая на африканска чума по диви свине установиха в Русе

2
Областният управител свика епизоотичната комисия
Областният управител свика епизоотичната комисия

Областният управител свика епизоотичната комисия

Три случая на африканска чума по диви свине са установени в Русенско от 1-ви октомври насам, съобщиха от Областна администрация. Те са станали ясни след изследване на проби, взети при редовен отстрел в ловния сезон. Две от пробите са били от диви свине в землището на село Сваленик, а една е регистрирана в района на село Писанец. Поради това областният управител Анатоли Станев свиква заседание на Постоянно действащата областна епизоотична комисия утре от 10:00 часа в Зала 1 на Областна администрация – Русе. В рамките на срещата ще бъде представена актуалната епизоотична обстановка, както и мерките за предотвратяване разпространението на заболяването. Всички ловци имат задължение да пускат проби на отстреляния дивеч съгласно действащата национална програма за надзор на болестта.

Станев е категоричен, че няма повод за излишно притеснение сред населението. „Всички превантивни мерки се предприемат. Ако е необходимо, ще бъдат въведени и допълнителни, но няма да се допусне ситуацията от преди години“, коментира Станев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    1
    Гост
    Пак ли някой ще внася свинско?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари