Три дни атракции на изложението „Уикенд туризъм“

0
Паралелно с изложението русенци ще могат да посетят и Фестивала на туристическите забавления и анимации
Паралелно с изложението русенци ще могат да посетят и Фестивала на туристическите забавления и анимации Снимка: Община Русе / архив

Паралелно с изложението русенци ще могат да посетят и Фестивала на туристическите забавления и анимации

От 11 до 13 май в Доходното здание ще се проведе 18-ото Туристическо изложение „Уикенд туризъм“. Паралелно с него русенци и гостите на града ще могат да посетят 15-ото издание на Фестивала на туристическите забавления и анимации, който ще се състои в Централната градина и на Ларгото пред операта. Двете събития са под патронажа на кмета Пенчо Милков и са организирани от Община Русе и Общинската фондация "Русе-град на свободния дух" с подкрепата на Министерството на туризма.

В сградата на Доходното здание ще бъдат представени 40 щанда на различни туроператори, музеи, институции, общини и посолства. Официалното откриване на туристическото изложение ще започне в 12:00 ч. пред емблематичната за Русе сграда с изпълнение на Танцово студио „Фрийдъм“. Във фоайето на Доходното здание ще бъдат представени презентации за фестивалите в България и въздействието им в развитието на културата и местните общности, както и за културното наследство на няколко български града. На 12 май от 9:30 ч. в зала Европа е началото на форума „Дигитализация, новости и тенденции в областта на културата и туризма“.

Фестивалът на туристическите забавления и анимации ще стартира в 11:00 ч. в четвъртък в района на Централната градина, където ще бъдат разположени над 120 обекта. През трите фестивални дни ще се представят различни занаяти и демонстрации от цяла България. Шах за деца, вело площадка, стена за катерене, ретрофото, вертикална въжена площадка са само част от атракциите в програмата. Своя изложба „Обитатели на Русенското Поломие“ ще предложат на вниманието на русенци Константин Канин и Илиян Вълчанов, а русенското Дружество на художниците ще представи фото изложба „Русе - моят град“. През деня школата за прабългарски бойни изкуства „БагаТур“ и екип на крепост „Туида“ - гр. Сливен ще изнесат атрактивни представления, включващи елементи от средновековния бит, възстановки на бойни сцени и стрелба с лък.

В 12:00 ч. на сцената пред Доходното здание официално приветствие към участниците в Туристическото изложение и Фестивала на туристическите анимации ще отправят кметът на Община Русе Пенчо Милков.

Сред акцентите в събитията на 11 май е и кулинарното шоу на Иван Звездев, който ще готви за русенци на централния площад от 13:30 до 14:30 ч.

Станалият емблематичен за фестивала атракцион - балон с горещ въздух, ще бъде издигнат от 17:00 до 19:00 ч., а от 18:00 ч. започва „Биг бенд парад“, в който ще се включат формации от Габрово, Велико Търново и Общинският духов оркестър на Русе със специалното участие на Орлин Павлов.

Вторият ден ще предложи, освен атракции и изложби, изпълнения на Вокална група „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска от 18:30 ч., а от 19:00 до 20:30 ч. поп дивата Михаела Маринова ще изнесе концерт на сцената до Съдебната палата.

В съботния ден от 9 ч. ще се проведе Международното кулинарно състезание с младежи „Като шеф готвачите“, а от 11 ч. започва кулинарната надпревара „Надяждане с люти чушки“, организирана от Люта ферма/Hot farm Страшимирово. От 11:40 ч. за най-малките ще има детска дискотека – анимация на ПГТ „Иван П. Павлов“.

В 19:00 ч. на сцената до Съдебната палата група Скандау ще открие фестивала RUSE LIGHT & RHYTHM FEST, а след него свои песни ще представи и водещият Боян Тодоров. От 20:10 ч. ще започне ударна хип-хоп вечер с рап звездата 100 Кила, а празничната програма ще бъде закрита с атрактивно светлинно дрон шоу.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари