Три часа се сбогуваха с Никола Анастасов

0

Повече от 3 часа продължи сбогуването с Никола Анастасов в Сатиричния театър.

Съболезнования на близките му поднесоха Стоянка Мутафова, Татяна Лолова, Славчо Пеев, Вели Чаушев, Вълчо Камарашев, Теди Москов, Елена Петрова, Любо Нейков. Актьорът, който е имал възможност да играе на една сцена с Никола Анастасов и да обиколят заедно България, като продуцент му дава последната му роля в киното в сериала "Столичани в повече", припомня 24 часа.

Там, вече сериозно болен, изиграва мастит професор. Никола Анастасов почина в късно в понеделник, тихо, в съня си. Той претърпя 8 операции, но краят дойде. "Забърза си живота", както каза Вели Чаушев, на когото му се наложи да замества Анастасов на сцената в пиесата "Лека форма на тежка депресия", когато колегата му беше в клиника.

"То няма актьор, който да не обича театъра, но Кольовото беше обсебване" - разказа Татяна Лолова. "Приемат го в Правителствена болница. Той си хваща дрехите под мишница и бяга през прозореца. Долу го чака такси. Отива в театъра, играе, връща се. Минава визитация - наш Кольо най-примерният пациент", спомня си дългогодишната му партньорка. Тя е била на 17 години, когато се срещат за първи път в театъра.

"Кольо, обичам те", написа Стоянка Мутафова в книгата за съболезнования. Тя дълго се задържа пред ковчега, галейки цветята, положени на него. Поднесе букет бели рози. "Кольо щеше да се радва. Започнахме подготовката на 60-ия юбилеен сезон на Сатиричния театър - неговия дом. За първи път такъв юбилей ще е без него, но ще е в негова памет и в памет на хората, дали таланта си на театъра", съобщи директора на трупата проф.

Здравко Митков. "Да се усмихнем, защото това щеше да му хареса", каза на сбогуване с Никола Анастасов актрисата Елена Петрова, която също е играла с него на сцената.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари