Трети заподозрян за убийството на бивш полицай в София

0
“Извършителят се е упражнявал да стреля с подобно оръжие дни по-рано. Проучил е подробно маршрута на жертвата”, поясни прокурор Илиев
“Извършителят се е упражнявал да стреля с подобно оръжие дни по-рано. Проучил е подробно маршрута на жертвата”, поясни прокурор Илиев Видео: NOVA

Това съобщиха на съвместен брифинг на СГП и СДВР

Издирва се трети заподозрян за убийството на бивш полицай, извършено на 25 март в столичния квартал "Лозенец". Това каза комисар Петър Петров на брифинг на СГП и СДВР, предаде NOVA

Двама души бяха задържани след мащабна спецакция на МВР в сряда: основният заподозрян и сочен за физически убиец на Любомир Иванов, както и евентуално негов помагач. 

“Става дума за престъпна дейност, при която има неуредени финансови отношения. Работим по тази версия по–дълбоко. Тепърва ще изясняваме дали жертвата е дължал пари, или е откраднал пари. Опитваме се да установим как е вървял този поток на пари. Възможно е да са имали общ бизнес. Предполагаме, че конфликтът между жертвата и заподозрените е започнал преди няколко месеца”, каза комисар Петров. 

По думите му се издирва още едно лице, но не е ясно каква е била неговата роля при престъплението. Към момента повдигнати обвинения има само един от заподозрените. Той е задържан за 72 часа.

“След като наблюдаващият прокурор се запозна със събраните до този момент доказателства, прецени, че са налице достатъчно само за едно от лицата, затова повдигна обвинение само на него. То е по чл.116 за предумишлено убийство. На практика това лице е физическият извършител на престъплението”, обясни прокурор Иво Илиев. 

Според Илиев убийството е планирано предварително. “Извършителят се е упражнявал да стреля с подобно оръжие дни по-рано. Проучил е подробно маршрута на жертвата”, поясни прокурор Илиев.

В хода на акцията в сряда са претърсени адреси и автомобили. Направени са и експертизи. Оръжието на престъплението все още не е намерено. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари