Трети труп на крава изплува на родното крайбрежие

0
Мъртвото животно е открито край Черноморец
Мъртвото животно е открито край Черноморец Снимка: Елена Танева, NOVA

Мъртвото животно е открито край Черноморец

Трети труп на крава изплува на родното крайбрежие. След като на 6 юни стана ясно, че в залива на плаж „Корал” в община Царево е изплувало мъртво животно, дни по-късно същото се случи край скалите в местността Червенка, в Черноморец.

Рано тази сутрин в местност Таласакра влезе багер край труднодостъпния скалист бряг, за да премахне трупа. Не е ясно дали животните са от щетите в Украйна, но от Областната дирекция на БАБХ уточниха, че всичките три са без ушна марка, каквито има добитъкът отглеждан в ЕС.

„Не мога да кажа откъде идват. За първи път чувам тази версия за Украйна. Според мен най-логичното е да идват от някой кораб в морето", обясни Росен Деспотов, кмет на Черноморец, предава NOVA.

Към този момент паника или напрежение сред жителите на населените места или летовници няма. От „Морска администрация" подчертават, че към този момент няма данни за авария в кораб, превозващ контейнери с живи животни или за плуващи животни в морето.

„Предстои дезинфекция на плажната ивица и да се надяваме че това ще е последното животно, което попада на нашите брегове", обясни Зорница Димитрова от отдел „Екология", община Созопол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари