Трети ден в опит да бъде избран председател на Народното събрание

0
Днес в 10:00 часа обсъждането на кандидатите продължава
Днес в 10:00 часа обсъждането на кандидатите продължава Снимка: Десислава Кулелиева / БНТ

Днес в 10:00 часа обсъждането на кандидатите продължава

Ден трети на първото заседание на парламента в опит да бъде избран председател. Въпреки отстъпките на първите 2 политически сили ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната" формула не беше намерена, кандидатура не беше гласувана, съобщава БНТ.

След като два дни депутатите направиха неуспешни опити за избор на председател. Партиите на няколко пъти се събираха на председателски съвети, но единственото постигнато на тях беше успокояване на тона на разговорите. В течение на деня ГЕРБ-СДС оттегли своя кандидат Росен Желязков от надпреварата, но и това не реши кризата.

„Възраждане" също оттеглиха номинацията на Петър Петров. В емоционална реч Вежди Рашидов оттегли номинацията си. Тогава лидерът на левицата Корнелия Нинова каза от парламентарната трибуна, че партията ѝ отново номинира Кристиан Вигенин. ГЕРБ-СДС и "Продължаваме Промяната" решиха да не издигат други кандидатури за поста. От "Възраждане" предложиха Цвета Рангелова, а от ДПС продължават да стоят зад кандидатурата на Йордан Цонев.

Така беше обявена дълга почивка и днес в 10:00 часа обсъждането на кандидатите продължава за трети календарен ден. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари