Трета двойка близнаци се родиха в семейство от Бистрица

2

Семейство от дупнишкото село Бистрица се сдоби с трета двойка близнаци

Двете момченца са проплакали в родилното отделение на частната болница в Дупница в понеделник през нощта. Едното тежи 4 кг, а братчето му е с тегло 3 кг и 200 г. От болницата съобщиха, че бебетата са се родили чрез цезарово сечение. Майката и близнаците се чувстват добре.

С новородените семейството на Костадин Ламбов и Цветелина Скоклева вече има 9 деца, които отглеждат задружно и без да се оплакват, не търсят и помощ.

Радвам се, че си имаме още две деца, но, моля ви, не пишете, защото хората в селото ни се присмиват, че имаме толкова деца!”, каза Костадин Ламбов, цитиран от „Струма”.

На въпрос как се справят финансово с децата, г-н Ламбов отговори лаконично: „Справяме се, аз работя като шофьор на ТИР и пътувам по Европа с товари, получаваме детски надбавки”.

Кметът на Бистрица Кирил Огненски вчера не можеше да си намери място от радост. Той е кръстник на първото им дете, което е момченце, както и на първата двойка близнаци – момче и момиче. Огненски добави още подробности за семейството: „Преди няколко месеца трябваше да кръстя втората двойка близнаци, но кръщенето се отложи, сега ще чакам да кръстя и двете двойки наведнъж. Семейството на Костадин Ламбов се справя добре финансово при отглеждането на децата. Помолих го да направя кампания, за да се съберат средства от жителите на селото и да им окажем финансова помощ. Така направихме, като изгоря покривът на къщата на семейство от селото. Костадин обаче категорично отказа, не желае помощ. Работлив и достоен човек е, очевидно се притеснява да приеме помощ, колкото и да му е трудно. Няма как да не му е трудно при отглеждането на 9 деца, но се е нагърбил и се справя”, каза кметът Огненски.

Костадин Ламбов и Цветелина Скоклева, която е от Яхиново, се сгодяват през 2017 г., когато и двамата вече имат по едно дете зад гърба си от предишни връзки. Цветелина довежда момиченцето си, което по това време е на около 8 години, в дома на Ламбов и заживяват заедно с двете деца, нейното и на Костадин, като семейство. От връзката им се ражда момченце, а през 2019 г. се раждат първата им двойка близнаци – момче и момиче. През 2020 г. семейството се увеличава с още две момченца, отново близнаци, а преди дни с още две, които още не са изписани от родилно отделение.

Местните жители оживено коментират новината, едни се радват за многолюдното семейство, други се чудят как ще се справят да отгледат толкова деца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари