Траян Тотев предложи връщането на стъклените бурканчета в Детската млечна кухня в Русе

3
Енчо Енчев: Стъклените бурканчета биха увеличили разходите за обслужването на кухнята
Енчо Енчев: Стъклените бурканчета биха увеличили разходите за обслужването на кухнята

Енчо Енчев: Стъклените бурканчета биха увеличили разходите за обслужването на кухнята

На последното заседание на Общинския съвет в Русе, проведено на 15 юни, съветникът от ВМРО Траян Тотев изрази своето предложение за възстановяване на ползването на стъклени бурканчета в работата на Детската млечна кухня. Тотев посочи, че това може да бъде по-екологично решение, съобразено със запазването на безопасността и здравето на децата.

Във фокуса на запитването му бяха практиките, свързани с доставката на храна в Детската млечна кухня в Русе. Съветникът посочи, че други общини, като Бургас, вече са се върнали към използването на стъклени бурканчета, което е по-екологично решение. Тотев отправи следните въпроси към общинското ръководство:

  1. Планира ли Общинската администрация да предприеме действия за въвеждане на най-екологичния и безвреден начин за съхранение и предаване на храната за децата чрез стъклени буркани?
  2. Предвижда ли се въвеждането на система за електронно закупуване на купони от Детската млечна кухня в Русе, за да се улеснят родителите?

Отговорът на първия въпрос беше представен от заместник-кмета по "Хуманитарни дейности" Енчо Енчев. Той поясни, че от 2007 година в Детската млечна кухня в Русе е преустановена практиката за използване на стъклени бурканчета поради обективни причини. Според Енчев, стъклените бурканчета не гарантират безопасността на храната и биха увеличили разходите за обслужването на кухнята. Общината търси алтернативни решения за замяна на настоящите пластмасови опаковки с еднократни опаковки от крап хартия.

Относно въпроса за електронното закупуване на купони от Детската млечна кухня, общинското ръководство приветства идеята и потвърди, че ще се работи в тази посока за улеснение на родителите. Кметът Пенчо Милков изрази подкрепата си за модернизацията на услугата и потвърди, че ще бъдат предприети действия за въвеждане на система за електронно закупуване на купони възможно най-скоро.

Въпреки това, Траян Тотев не беше удовлетворен от отговорите и подчерта, че разходите за замяна на пластмасовите опаковки могат да бъдат поети от общинския бюджет, вместо да бъдат прехвърлени на родителите. Той изрази съмнения относно безопасността на разсипаната гореща храна в пластмасови опаковки и подчерта необходимостта от отговорно отношение към здравето на децата, ползващи храната от Детската млечна кухня.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    2
    Еха
    Да се върнем към светлото минало! Колко прекрасно би било майките да бутат колички и в плетени чанти на една кука весело да похлупват стъклените бурканчета. Останаха само да се върнат бархетните рокли и коковете.
  • 4
    1
    Общински транспорт
    Траян Тотев-голям човек
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари