Трансилвания поде уникална кръводарителска кампания

0
Даряваш кръв – поучаваш билет за концерт
Даряваш кръв – поучаваш билет за концерт

Организаторите на музикалния фестивал “Ънтолд” предлагат на всеки, който желае да дари кръв, в замяна на билет. Трансилвания – областта, известна с историите за граф Дракула. Хитър маркетингов трик, а в същото време благородна кампания – това е идеята на “Плати с кръв”.

Организаторите споделят, че дълго време се чудели как да използват идеята за вампирите в рамките на фестивала. Решили, че това е идеалният момент да привлекат интереса на хилядите младежи, които искат да видят своите музикални идоли, а в същото време да направят нещо полезно.

Адриан Чережи, организатор: В Румъния проблемът с кръводаряването е много сериозен. Ние сме в дъното на класацията за дарители в ЕС.

Сред гостите на фестивала са диджеите Авичи, Давид Гета, Армин Ван Бурен, както и хип-хоп легендите Wu Tang Clan. Присъствието на имена от такъв ранг винаги привлича огромен интерес – точно на това и се надяват от фестивала: “Страхотна идея! Радвам се, че са се сетили да направят подобна кампания. Дават възможност на младите хора да направят едно добро дело, а в замяна да се забавляват”.

Оказва се, че и желаещите да дарят кръв и в замяна да получат билет са неочаквано много, а чакането на опашка отнема повече от два часа. Никой обаче не възразява пред възможността да подаде ръка на изпаднал в нужда човек, след което пък да се забавлява в ритъма на музиката.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари