Тръмп заплаши да върне в Европа хиляди бойци на Ислямска държава

1
Ако Европа не ги вземе, няма да имам друг избор, освен да ги пусна в страните, от които са дошли, т.е. в Германия, Франция и други страни, заяви американският президент
Ако Европа не ги вземе, няма да имам друг избор, освен да ги пусна в страните, от които са дошли, т.е. в Германия, Франция и други страни, заяви американският президент Снимка: Gulliver/Getty Images

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че ще освободи бойци от "Ислямска държава", които произхождат от европейски държави, ако те не се съгласят да ги вземат обратно на тяхна територия, предава TACC.

Тръмп предупреди, че не възнамерява да затваря тези бойци от терористичната групировка в затвори на територията на САЩ, както са правили предишните американски администрации.

"Ние държим (в ареста) хиляди бойци от Ислямска държава и Европа трябва да ги вземе", каза американският президент.

"Ако Европа не ги вземе, няма да имам друг избор, освен да ги пусна в страните, от които са дошли, т.е. в Германия, Франция и други страни.", добави той.

"Ние ще им кажем, и вече им казахме, че ще вземат затворниците, които заловихме, защото САЩ не възнамеряват да ги държат в Гуантанамо в следващите 50 години и да плащат за това", завърши Доналд Тръмп.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари