Тръмп поиска 10 трилиона долара репарации от Китай

0
Тръмп призова Пекин да плати обезщетения на САЩ и света заради подхода си към борбата срещу вируса
Тръмп призова Пекин да плати обезщетения на САЩ и света заради подхода си към борбата срещу вируса Снимка: Getty images

Страните трябва да не плащат дълговете си към Китай

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп произнесе реч на конгреса на Републиканската партия в щата Северна Каролина, в която поиска 10 трилиона долара репарации от Китай заради епидемията от COVID-19 и намекна, че може да се кандидатира отново за президент на страната през 2024 година.

Тръмп призова Пекин да плати обезщетения на САЩ и света заради подхода си към борбата срещу вируса и добави, че страните трябва да откажат да плащат дълговете си към Китай, посочи Труд.

Произходът на коронавируса остава силно оспорвана тема, която по поръчка на Белия дом е отново обект на проучвания от страна на разузнавателните агенции на САЩ.

Стратегията на Тръмп за борба с епидемията, при която загинаха близо 600 000 души в САЩ и самият той се зарази от болестта, стана един от факторите за загубата му на изборите през 2020 г., припомня Ройтерс.

Той добави, че решението на нюйоркската прокуратура да започне наказателно разследване срещу него е поредният опит на демократите да му навредят след два опита за импийчмънт. “Това беше петгодишен лов на вещици, измама след измама”, заяви той. “Няма да спрат преди ноември 2024 година”.

Тръмп намекна, че може да се кандидатира отново за президент през 2024-а, като заяви, че очаква с нетърпение тази година.

Това е първата от очакваната серия от речи, които Тръмп планира да произнесе това лято. Предвид, че беше изключен от социалните мрежи, той се надява да използва подобни събития, за да поддържа популярността си преди възможна бъдеща кандидатура, отбелязва АП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари