Тръмп и Путин си стиснаха ръцете за първи път

0
Те се ръкуваха на срещата на върха на Г-20 в Германия
Те се ръкуваха на срещата на върха на Г-20 в Германия Видео: Ruptly

Руският президент Владимир Путин и американският му колега Доналд Тръмп се ръкуваха за пръв път при пристигането си на срещата на върха на Г-20 в Хамбург, съобщи Кремъл, цитиран от Франс прес, предаде БТА.

"Стиснаха си ръцете, казаха, че ще си направят отделна среща и ще се видят скоро", заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Германското правителство публикува във Фейсбук видеоклип от неофициалната среща на Тръмп и Путин в кулоарите на Г-20, в който двамата се ръкуват за първи път. Ръкостискането им е включено в монтаж от кадри с лидерите, които се поздравяват при срещата си. Клипчето с ръкуването на президентите на САЩ и Русия е последвано от второ, в което Тръмп потупва дружески Путин по гърба.

По-рано днес президентът на САЩ написа в Туитър, че с нетърпение очаква срещите си с лидери от целия свят, включително с руския му колега Владимир Путин, предаде ТАСС. "С нетърпение очаквам днешните срещи със световните лидери, в това число и моята среща с Владимир Путин. Имаме много неща за обсъждане", се казва в туита на Тръмп.

По повод срещата Тръмп-Путин агенция Асошиейтед прес припомня друг туит на американския президент от времето, когато Тръмп беше само бизнесмен, риалити звезда и създател на конкурсите за красота "Мис Вселена".

На 18 юни 2013 г. Тръмп написал в Туитър: "Мислите ли, че Путин ще отиде на конкурса "Мис Вселена" в Москва през ноември? Ако това е така, дали той ще стане моят нов най-добър приятел?".

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари