Трагедия в Сливенско: Младеж загина след скандал и гонка заради момиче

22

 

От семейството настояват за справедливи наказания

Прокуратурата остави в ареста мъжа, причинил умишлено катастрофата, при която загина 19-годишен младеж в село Крушаре.

На 20 ноември в заведение в Сливен млад мъж закача приятелката на 19-годишния студент Петър Десиславов. Той разбира за случилото се и решава да предупреди натрапника.

С баща си тръгват за Крушаре, където живеят близки на мъжа. Посрещат ги с агресия. Бащата и сина решават да си тръгнат, но два автомобила потеглят след тях. В неделния следобед улиците са пълни с хора, но колите минават с бясна скорост, разказва bTV.

Започва гонка от училището. Мерцедесът с хъс го удари отзад, после още един път го блъсна и ей там го завъртя. Те в две коли бяха“, разказва свидетелят Иван Иванов.

Преследвачите са двама братя, единият от тях е мъжът, закачал приятелката на Петър. След като колата на бащата и сина се удря в дървото, Иван опитва да помогне. Студентът издъхва в линейка на път за болницата, а баща му е приет с тежки наранявания.

В ареста остава един от братята, другият е на свобода. Домът им в Крушаре е заключен. От прокуратурата казаха, че задържаният е обвиняем за умишлено причиняване на смърт при управление на МПС, за което законът предвижда от 10-20 години затвор.

Бащата на загиналия младеж Десислав Досев разказа, че тръгва със сина си, за да предотврати ескалация на напрежение.

Единият излезе с пистолет, а другият с бухалка. Стреля един път, а другият удари по колата с бухалка. Тръгнахме да бягаме, когато се ударихме – опитах се да го извадя, но последва удар в главата ми, май с бухалка, пукната ми е челюстта и черепа. Спомням си, че го бях извадил и дойде линейката“, заяви бащата.

Десислав настоява за справедливост. Приятелите на семейството искат разследване на инцидента и максимални наказания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Обикновен работен ден на ВИК - Русе.
Бригадир се обръща към работниците:
- Засега копайте тук, а аз ще ида да проверя къде трябва...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари