Този ли уби Вероника?

1
Илиян Здравков е бил обявен за общодържавно издирване на 25 февруари
Илиян Здравков е бил обявен за общодържавно издирване на 25 февруари

40-годишният Илиян Здравков е бил обявен за общодържавно издирване на 25 февруари след като не бил открит, за да бъде пратен да излежава поредно наказание от 1.4 години затвор. Присъдата за кражба в условия на опасен рецидив на Районния съд в Казанлък е влязла в сила през януари,съобщиха на пресконференция в полицията в Търново, пише "24 часа".

Според шефа на областната дирекция на МВР Илиян Личев, престъпникът от Полски Тръмбеш е бил издирван на постоянния му адрес в Полски Тръмбеш и при близки и познати в Горна Оряховица, но не бил открит. Щом го задържали на 6-ти март за жестокото убийство на Велоника, станало ясно, че от 25 до 28-февруари Илиян пребивавал в Мъглиж при жена, с която живеел, когато бил извън затвора.

Повече от 15 години от живота си убиецът е прекарал зад решетките. Първата му присъда е от 1993 г., когато още като непълнолетен извършил грабеж, придружен с убийство в Русенско. Тогава бил пратен в затвора за 10 години. Още докато изтърпявал това наказание в Затвора в Белене, Илиян успял да избяга. Бил пиптан и му лепнали още 3 години. След това имал още 4 влезли в сила присъди за кражби в условия на опасен рецидив. Но пък добре познавал института на съкратеното съдебно следствие и се възползвал от него. Така наказанията му били до 1 година. След последната излязъл пред януари т.г.

Между влизанията си в затвора е извършил и грабежа на момиче в Горна Оряховица пред юни м.г. За това престъпление Окръжният съд му даде 4 години лишаване от свобода. Но не е окончателно, тъй като Здравков обжалва. Делото му на ВКС е насрочено за 24 април./Марица.бг

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари