Пейко Янков е общинският съветник, замесен в бандата на Митьо Очите

0
Общинарят е син на убития преди години председател на местния парламент в Несебър - Димитър Янков
Общинарят е син на убития преди години председател на местния парламент в Несебър - Димитър Янков Видео: БНТ

Общинският съветник от Несебър Пейко Янков е бил част от бандата на Димитър Желязков - Очите, съобщи Специализираната прокуратура.

Той е обявен за общодържавно издирване. От спецпрокуратурата са категорични, че не е имало теч на информация за предстоящ арест на Димитър Желязков. Той е напуснал страната в понеделник и разследващите знаят къде се намира, информира БНТ.

За участие в организирана престъпна група за рекет, изнудване, побой и разпространение на наркотици са обвинени 9 души. Трима от тях, сред които и лидера Митьо Очите, се издирват. За петима ще бъде поискан постоянен арест.

На този етап разследващите разполагат с шестима свидетели, които от 2010 г. до днес са били ежемесечно изнудвани да плащат рекет на групата на Митьо Очите.

Даниела Начева, и.д. ръводител на Специализираната прокуратура: Разбираем е в такава ситуация страха на хората, които са били жертви на това изнудване. Установяването им, техният разпит и съответно съдържанието на техните показания - за това е извършена такава сериозна подготовка предварително. Трудно са се установявали и разпитвали свидетели. Като съответно една голяма част от тях са получили нужната защита предвидена в НПК.
Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари