Това е градът на чудесата!

5
В Русе никой не знае какво диша!
В Русе никой не знае какво диша! Видео: Бойко Никифоров

Българската анонимна група артисти Destructive Creation постави табели от противогази на входа на Русе по направлението София - Русе​.

За това ние първи ви информирахме на 22-ри ноември.

Днес Бойко Никифоров от Гражданско движение "Бъдеще за Русе" е отишъл на място, за да отрази тази необичайна акция, чиято цел е в подкрепа на борещите се за чист въздух организации и хора, както и да се призоват институциите да им обърнат внимание. 

"Това е градът на чудесата! В него никой не знае какво диша, никой не знае какво се случва, знае се само, че въздухът е мръсен и за последните 3 години в онкологичния център регистрираните болни са се увеличили с 24 %. Преди месец или два Общински съвет Русе отказа да бъде съставен Обществен съвет по екология и може би това е накарало, тези които са направили табелата да дойдат тук и може би цяла нощ са редили противогази", казва загриженият русенец.

"Ние се радваме, че има будни хора, които се грижат за града, а не са всички като неговите управници. Дано някой се сети, че въздухът в Русе е мръсен и че хората умират", завършва Никифоров с призив да се дава гласност на проблема, който тревожи русенци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари