Тошко Йорданов: Пропорционалната система ще бъде заменена с мажоритарна след следващи избори

1
"Истината е, че не сме минали през честни избори. От наша гледна точка, ако се отиде на предсрочни избори, трябва да има поправен Изборен кодекс", аргументира се Йорданов
"Истината е, че не сме минали през честни избори. От наша гледна точка, ако се отиде на предсрочни избори, трябва да има поправен Изборен кодекс", аргументира се Йорданов Снимка: БГНЕС

Пропорционалната избирателна система ще бъде заменена с мажоритарна за следващите редовни парламентарни избори

Такъв окончателен ангажимент поеха от „Има такъв народ” на дебатите по промените в Изборния кодекс, които се провеждат в момента в Народното събрание, предаде вестник Сега. 

"Ако този парламент има дълъг живот, говорим спокойно за промяна на избирателната система". Това каза председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов по време на дебата по промените в Изборния кодекс, цитиран от Фактор. 

"Има два варианта и вие сте безкрайно наясно с тях, какъвто и цирк да играете. Или този парламент отива на предсрочни, или ще има дълъг живот, някакъв живот", каза още Йорданов. Според него вероятността да има предсрочни избори е огромна и подходът за мажоритарна система има нужда от обсъждане и преброяване на населението.

"Истината е, че не сме минали през честни избори. От наша гледна точка, ако се отиде на предсрочни избори, трябва да има поправен Изборен кодекс, така че да бъде максимално честен. Ако този парламент има дълъг живот, тогава говорим спокойно за промяна на избирателната система, но никой не знае кое от двете ще се случи", посочи още Тошко Йорданов.

"Простото говорене е разбираемо, нали така. Да, ние инициирахме референдум за промяната на избирателната система. Да, той беше успешен. Да, огромна част от тази зала, от тук присъстващите му разказаха играта, включително тези, които сте тук отсреща. Да, ние създадохме партия "Има такъв народ" с цел въвеждане на мажоритарна избирателна система в два тура, намаляване на партийната субсидия на 1 лв., задължително гласуване", каза още Тошко Йорданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари