Тошко Йордaнов: Не може 30 пациента да са с една медицинска сестра

1
Няма лекари, няма медицински сестри, заяви лидерът Йорданов
Няма лекари, няма медицински сестри, заяви лидерът Йорданов Снимка: БГНЕС

По време на предизборната кампания всички партии сме конкуренти, но е логично след изборите с една голяма част от тях да станем партньори“.

Това каза Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ в „Тази неделя“ по bTV.

По думите му е логично и с коалиция „Продължаваме промяната“ да бъдат партньори. В същото време Йорданов коментира, че дори КС да се произнесе срещу Кирил Петков, това няма да повлияе на политическото им партньорство.

„За партньорство на политическо ниво – няма да бъде пречка. Там има политически цели, които се постигат на ниво субекти“, каза Йорданов.

Бившият депутат от ИТН Галина Иванчева твърди в социалните мрежи, че всички членовете на партията са принудени да подписват декларация, че се отказват от преференциите си на изборите. Тошко Йорданов отказа да каже дали това е така.

„Всяка политическа партия си има вътрешни правила. Ние имаме джентълменско споразумение да не играем с преференции, защото това е уродлива форма на мажоритарен вот.

„Няма да отговоря на въпроса за декларациите, вътрешните правила са вътрешни, защото засягат определени партийни членове“, каза Йорданов.

COVID кризата

Проблемите с COVID-19 не са заради зеленият сертификат, а идват от състоянието на здравната система – не е логично при 5000 болни да стигнем до колапс на болниците“, каза Тошко Йорданов.

По думите му дали зеленият сертификат е ефективна мярка трябва да се изказват само експерти епидемиолози и инфекционисти, а всички останали да се изказват като граждани.

Проблемите в здравната система са заложени в последните 15 години и най-вече през последните 10 от управлението на ГЕРБ. Няма лекари, няма медицински сестри. Не може 30 пациента да са с една медицинска сестра“, каза Йорданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари