Топлото време изкара хиляди хора на площадите в Новогодишната нощ

2
Празнични концерти, баници с късмети и хора се извиха навсякъде
Празнични концерти, баници с късмети и хора се извиха навсякъде Видео: NOVA

Празнични концерти, баници с късмети и хора се извиха навсякъде

България посрещна новата 2024 година по площадите на градове и села, предава NOVA. Празнични концерти, баници с късмети и хора се извиха навсякъде. Имаше и не съвсем сполучливи опити за щадящо хората и животните празнуване. Хубавото време допринесе за настроението радостта на хората.

СОФИЯ

Точно в полунощ, под звуците на празничен концерт и под светлините на специално лазерно шоу, жителите и гостите на столицата се поздравиха с настъпването на новата 2024 година.

ПЛОВДИВ

Стотици решиха да посрещнат Нова година в Пловдив на открито. За първи градът посрещна новата година с тиха заря. Изстрелването на илюминациите беше извършено едновременно от две места, а целта беше да се намали шумовото натоварване за хората и животните.

„Избрах да посрещна Новата година на площада, за да мога да усетя енергията на хората тук, а тя е заредена с много позитивизъм”, заяви Кристина Георгиева.

БУРГАС

Хиляди се събраха и в Бургас, за да посрещнат Нова година под звуците на любими парчета, изпълнени от фронтмена на групата No Mercy Мартин Ситрън. Звездата отброи последните минути на отминаващата година заедно с бургазлии, за които местната община бе подготвила и над 2000 парчета новогодишна баница с късмети и греяно вино.

БЛАГОЕВГРАД

В Благоевград стотици хора посрещнаха празника на открито. Още в първите минути на новата година на площад "Георги Измирлиев" в града се изви дълго хоро, превърнало се в традиция за благоевградчани.

РУСЕ

В Русе стотици изпълниха площад „Свобода” и с надежда погледнаха към новата година. За празничния концерт на сцената се качиха Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

С концерт, фойерверки, банички с късмети и вино за всички във Велико Търново беше посрещната новата 2024 година. Дара Екимова, Фолклорен ансамбъл „Искра“ и група D2 забавляваха жителите и гостите на старата столица. В първите секунди на новата 2024 година небето над Велико Търново беше озарено от празничните илюминации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари