Топлофикация вдига цената на топлата вода за изрядни клиенти

0
От утре влизат в сила новите условия, които касаят основно отчитането на горещата вода.
От утре влизат в сила новите условия, които касаят основно отчитането на горещата вода.

Промяна в правилата за програма „Изряден клиент” публикува на сайта си Топлофикация Русе.

От утре влизат в сила новите условия, които касаят основно отчитането на горещата вода.

Ако досега за потребен и отчетен първи кубически метър вода пределна цена бе 8,00 лева с ДДС, вече става 9 лева. По-нататък отстъпките се формират по следния начин - за потребени отчетен втори кубически метър вода– пределна цена от 6,00 лева с ДДС. Даден е и пример - общата сума за 2 кубика топла вода ще е не повече от 9+6 = 15 лева с ДДС. За всеки следващ кубик – пределната цена си остава 5,00 лева с ДДС. Тоест ако имате три, четири или повече кубика вода - за всеки след втория плащате по 5 лева. Това също е част от промените, които въвежда от днес топлоцентралата, тъй като досега клиентите плащаха само до третия кубик или 15 лева без ДДС. Останалите условия по програмата се запазват.

В програмата участват ежемесечно всички битови клиенти,които са изпълнили едновременно следните условия - да нямат просрочени, съдебни и присъдени задължения към „Топлофикация Русе” и фирмите за дялово разпределение.Всички уреди в имотаим са с преминала метрологична проверка, да се осигурява ежемесечен отчет на уредите за дялово разпределение, както и до водомерите.

За месечната сметка се формира от фирмата за дялово разпределение, в съответствие с отчета. „Топлофикация Русе” ЕАД определя максималната месечна сума за отопление, която се изчислява, като обемът на имота се умножи по 1,00 лв. с ДДС.

В случай, че месечната сметка е по-голяма от максималната месечна сума за отопление, то отстъпката е в размер на разликата. В случай, че месечната сметка е по-малка от максималната месечна сума за отопление, то отстъпка по програмата не се прави и клиентът заплаща реалното потребление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари