„Топлофикация Русе” спира парното от утре

1
Спират парното от утре
Спират парното от утре

От утре, 21 април,  „Топлофикация Русе” спира парното. Във връзка с повишаването на средно дневните температури и прогнозата за трайно затопляне, в изпълнение на чл.4 ал.2 от Общите условия за продажба на топлинна енергия, се преустановява топлоподаването към стопански и битови абонати, гласи съобщението на дружеството.

От там уточняват, че всички клиенти, които желаят да се възползват от отопление след 21 април, е необходимо да заявят своето желание с решение на общото събрание на сградата. Топлоцентралата отправя и апел към клиентите си да осигурят достъп за отчет на уредите, за да могат да бъдат изготвени коректни изравнителни сметки. „През настоящия летен период ще положим максимални усилия за подготовка на дружеството за следващия отоплителен период“, се казва още в съобщението от ТЕЦ-а.

Както вече е известно, местната централа беше на път да затвори още от април и да спре не само парното, но и топлата вода на клиентите си,заради нова законова уредба. В последствие правилата за продажба на произведената електроенергия извън отоплителния сезон, бяха нормативно уредени и „Топлофикация“ обяви,че няма да спира през пролетта. Ежегодната профилактика, която е обичайно 15 дни, ще бъде направена през юни. 

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари