Тонове боклук по поречието на река Места

0
Местните власти са безсилни сами да се справят с проблема
Местните власти са безсилни сами да се справят с проблема Видео: БНТ

Всяка година в разложкото село Елешница се събира много боклук, но тази година проблемът е наистина по-сериозен

Зрители на БНТ сигнализираха за тонове боклуци по поречието на Места. Буйните води на реката и нейните притоци са донесли много отпадъци, а местните власти са безсилни сами да се справят с проблема.

Всяка година след проливните валежи започват наводненията, а след тях идват и боклуците. Всяка година в разложкото село Елешница се събира много боклук, но тази година проблемът е наистина по-сериозен.

"Боклуците са много повече от минали години, но пък и река Места беше доста по-голяма като ниво. Около 3 метра се вдигна нивото на реката през януари по време на проливните валежи. Оттогава коритото на реката е пълно най-вече с боклуците, които идват по поречието на река Черна Места", заяви кметът на село Елешница Сашо Мицин.

Боклук идва и от съседните общини - Банско, Якоруда, Белица.

"Правим опити за почистване, но се въртим в един омагьосан кръг, защото при следващото пълноводие на река Места се получава абсолютно същата картина", допълни кметът на Елешница.

Според него в землището на село Елешница незаконни сметища в реките няма. Имало е едно-две, които са почистени. На жителите на село Елешница е осигурен специален контейнер за отпадъците. В последните години се наблюдава тенденция по намаляване на незаконните сметища, допълни Мицин.

Почистването на боклуците ще започне след намаляването на нивото на реката, увери той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари