Томислав Дончев: Трябвало е да уча как се работи с фотошоп

0
Грешка е, че съм изразходил 20 години от живота си да уча политическа теория
Грешка е, че съм изразходил 20 години от живота си да уча политическа теория

"Пътувайки насам, си мислех, че вероятно съм изразходил 20 години от живота си да уча, като от политическа теория, минем през макроикономика и стигнем до регионално развитие. И като гледам актуалните политически жанрове, си мисля, че съм правил грешка, защото е трябвало да уча фотография или как да се работи с фотошоп."

Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на пресконференция в Стара Загора, цитиран от Novini.bg.

$Опитът за сериозния политически разговор за цели, приоритети мерки, инструменти да бъде сведен до истерия не е случаен. Когато имаме истерия кой какво е направил, постигнал и може, няма никакъв смисъл'', допълни той.

Той даде информация и по темата за многогодишната финансова рамка на ЕС и какъв бюджет се очаква да получи България както по нея, така и по възстановителния план на Европейската комисия.

"Има предложение до ЕК за осигуряване на допълнителен свеж ресурс за държавите-членки. Числата са впечатляващи. Ако предложението за България бъде прието близко до вида, в който е предложено, това означава 9 милиарда евро за следващите 4 години, плюс цялата многогодишна финансова рамка, която очакваме.

Това означава, че България има на разположение публичен ресурс до 2027 година от почти 30 милиарда евро, от които 9 обезателно трябва да бъдат похарчени до 2024 година. По-голямата задача е как тези средства да бъдат инвестирани по най-умния и правилен начин", обясни Дончев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари