Томислав Дончев: ГЕРБ без Борисов? Това е смешно и абсурдно!

0
България се нуждае от стабилно и компетентно управление
България се нуждае от стабилно и компетентно управление Снимка: БНТ / Архив

България се нуждае от стабилно и компетентно управление

Теоретично е възможно нов кабинет в това Народно събрание, може и практически да е възможно. Но не познавам алхимията около бившата четворна коалиция на управляващите. Това заяви в студиото на "Още от деня" по БНТ депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на партията Томислав Дончев.

Той сподели, че от ГЕРБ винаги са отворени за разговори, ако на такива бъдат поканени, но поясни, че е важно какво би могло да произлезе от тях.

"Доколкото си спомням, от "Продължаваме промяната" поставиха условието, при което биха поканили ГЕРБ на разговори, и то е Борисов да не е лидер на партията, което е най-малкото смешно и абсурдно", обясни Томислав Дончев.

По думите му дори "нещо да се сглоби в рамките на този парламент", то би било изключително безпомощно и "само ще се отложи неизбежното".

На въпрос как България може да излезе от политическата криза, в която се намира, Дончев сподели, че ситуацията е толкова объркана, че "каквато и чудодейна рецепта да се приложи, трудно ще се излезе от такава криза".

Но това е резултатът от всички събития през последната година, добави депутатът, според когото доскорошната четворна коалиция е била обединена единствено в омразата си срещу ГЕРБ.

В края на разговора Дончев подчерта необходимостта от приемането на законодателства, чрез които България да усвои навреме средствата от Плана за възстановяване и устойчивост, и настоя, че страната ни трябва час по-скоро да започне да ги договаря.

Изразходването и инвестирането на средствата може да се прави и от служебния кабинет. Но законите трябва да бъдат внесени в Народното събрание, за да получат подкрепата на парламента, поясни той.

В заключение Томислав Дончев обясни, че България се нуждае от стабилно и компетентно управление, което да се ползва с доверието на хората.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Мунчо
    Какво е ГЕРБ без Тиквомир? Разпилян боклук.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари