Тома Биков: Най-добрият вариант за управление на България е правителство начело с Бойко Борисов

1
Според Биков нямало нужда от експертно правителство защото никой не носел отговорност
Според Биков нямало нужда от експертно правителство защото никой не носел отговорност Снимка: БНТ

"Останах учуден от вялия тон на опозицията в пленарната зала. От този вот на недоверие нямаше абсолютен никакъв смисъл и не можем да си направим изводи. Темата за корупцията е много обща и по нея опозицията може да си говори за всичко, което не ѝ харесва. Вчера и днес нямаше никакви реални примери за корупция. Учуден съм, че не се говори за Пламен Уузнов, който е предоставил съдебно решение преди то да влезе в сила, а все още е съветник на президента и не е подал оставка"

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ГЕРБ Тома Биков по повод неуспешния вот на недоверие днес и протестите срещу управляващите. "Голямото предизвикателство пред нас, като управляващи, е коронакризата да не продължи да се разпространява и да няма тежки икономически последици. Това е причината е да останем обединени и стабилни. Новината за оставката на тримата министри не беше хвърляне на прах в очите на хората. Аз също съм на мнение, че тези неща трябва да се обсъдят на коалиционен съвет, което и ще направим. Ще има коалиционен съвет и там ще се прецени как ще процедираме", разкри Биков.

"Няма нищо вярно в твърденията, че управляваме с ДПС. Да, те са ни подкрепили примерно за Ф-16 и ние винаги сме им благодарили за това. Никога не сме управлявали в задкулисие с тях. Аз смятам, че това правителство, начело с Бойко Борисов, е най-добрият вариант за управление на България в тази ситуация. Може да има структурни промени, но правителството трябва да продължи да си върши работата начело с г-н Борисов. В момента нямаме нужда от експертно правителство, защото така никой не носи отговорност. На изборите догодина, ако БСП ги спечелят, аз ще искам правителство начело с г-жа Нинова. Така се носи отговорност - лидерът на партията, спечелила изборите, трябва да е премиер", категоричен бе Биков.

"Ние никога не сме си позволили да казваме, че изборите в България са фалшифицирани. Президентските избори бяха спечелени от Румен Радев и ние признахме победата му. На последните местни избори от БСП обявиха, че те са манипулирани с изключение на Русе и Перник. За мен властта се взима с избори. Ние не държим на властта на всяка цена. На един от протестите видях, че е издигната бесилка. Аз съм сигурен, че мен веднага биха ме обесили на тази бесилка, ако се появя на площада", завърши Биков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари