Тома Белев за проверката на КПКОНПИ: Това ще е третото производство срещу мен

0
Зам.-министърът по околната среда и водите се проверява за конфликт на интереси
Зам.-министърът по околната среда и водите се проверява за конфликт на интереси Снимка: bTV

Антикорупционната комисия образува производство за конфликт на интереси срещу зам.-министъра на околната среда и водите

КПКОНПИ образува производство за конфликт на интереси срещу Тома Белев, заместник-министър на околната среда и водите. Поводът – постъпил сигнал, според който той е председател на Управителния съвет на Сдружението „Асоциация на парковете в България“, което е несъвместимо за лице, заемащо висша публична длъжност.

Отговорът на Белев не закъсня, предаде bTV. Той обясни, че това е третото производство срещу него за последните 12 години за конфликт на интереси. Той е категоричен, че ще окаже пълно съдействие на разследващите органи и се надява, че „то ще завърши по същия начин както предишните два пъти“.

Белев уточнява, че е встъпил в длъжност на 4 януари 2022 г. и според закона има срок до 4 март за отстраняване на несъвместимостта.

„Асоциацията на парковете в България проведе общо събрание на 16 януари 2022г. и избра нов управителен съвет, в който не участвам. В същото време независимо, че не се изисква от закона съм подал и заявление и за напускане на организацията като член, което влиза в сила от датата на подаване. Тези обстоятелства съм декларирал пред органа си по назначаване – Министерски съвет на 23 януари 2022“, допълва Белев

Той казва още, че от създаването си през 2003г. до момента Асоциацията на парковете в България не е получила нито една стотинка от бюджета на МОСВ или негови структури, поради което намира за неуместни твърденията за конфликт на интереси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Нищо ново
    Цацаратурата и Каскетурата ще хапят до последно по новата власт, за да се опитат да пазят Тикватурата, която ги назначи и ги храни с пачки от чекмеджетата. Просто факти!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари