Токов удар покоси млад мъж от Горна Оряховица

0
Злощастният инцидент е станал на жп линията Стражица- Славяново
Злощастният инцидент е станал на жп линията Стражица- Славяново

Злощастният инцидент е станал на жп линията Стражица- Славяново

Нелепа трудова злополука покоси живота на млад горнооряховец.

29-годишният Галин Реднаков загина нелепо вчера в Стражишко, ударен от ток, докато извършвал ремонт в участък по жп линията Стражица- Славяново, път I. Младежът е служител на горнооряховската фирма “Транселстрой” ЕООД, която е наета след обществена поръчка да извърши цялостен ремонт на този участък от НКЖИ.

По информация на Таймс. бг., при извършване на ремонтните дейности, контактната мрежа е била изключена и заземена. Колеги на нелепо загиналия младеж са изумени как точно се е случил смъртоносния инцидент, като допускат, че може да е прехвърчала искра от съседния път II.

Злощастният инцидент се разследва от вчера. Веднага след смъртоносната трудова злополука, инспектори от ОД “Инспекция по труда” във Велико Търново отишли на мястото на инцидента.

Младежът е бил с трудов договор и е бил обезпечен с всички предпазни средства, тепърва ще се изясняват обстоятелствата около настъпилата смърт”, коментира инж. Невена Стефанова, директор на дирекция “Инспекция по труда”. Тя допълни, че е връчена призовка и че проверката по случая няма да приключи скоро.

От Окръжна прокуратура съобщиха, че е образувано досъдебно производство за смърт по време на трудова злополука. Тепърва ще се изясняват обстоятелствата около причините, довели до смъртта на младия горнооряховец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари