Той уби мама, а сега отиде да скочи

0
Ревност и изневери е основният мотив, подтикнал Красимир към жестоките убийства
Ревност и изневери е основният мотив, подтикнал Красимир към жестоките убийства

"Той уби мама, всичко е в кръв, а сега отиде да скочи", проплаква разтреперено 12-годишно момиче на телефон 112 около 2 часа сутринта в четвъртък.

Само за броени минути пред блок 145 в столичния квартал "Надежда 1“ пристига патрул полицаи. Между петия и шестия етаж висял мъж във видимо афектирано състояние, който крещял:

"Убих ги и ще скоча! Няма за какво да живея! Заклах ги, умирам и аз!"

Близо 10 минути униформените увещавали изпадналия в делириум 53-годишен Красимир от Перник да се прибере на площадката между етажите. Той не се вслушал в думите на ченгетата и полетял от шестия етаж пред очите на ошашавения екип. Тялото му се проснало точно пред входа на кооперацията, където и до сутринта се виждаха жълто-кафявите петна от пропилата се в снега кръв. Малко по-вдясно се въргаляше и една от обувките на мъжа, който се оказа шофьор, работещ и живеещ в София.

Фаталният скок на Красимир е само началото на безсънната нощ, която чака Второ районно управление. Качвайки се в апартамента на самоубиеца, ченгетата попадат на смразяваща гледка. Стените и пода са опръскани с кръвта на 45-годишната му приятелка Маргарита и 20-годишната й дъщеря. Двете жени са брутално заклани с множество удари от кухненски нож. По пода и мебелите има капки кръв, а в една от стаите се крие 12-годишното момиченце, подало сигнал в полицията. В момента с него работят психолози.

Случаят отчасти е разкрит с предсмъртното писмо, което екипът открива в гарсониерата. То е писано от Красимир, който обвинява приятелката си и първородната й дъщеря в разврат и любовни афери. Ревност и изневери е основният мотив, подтикнал Красимир към жестоките убийства.

"Цяла нощ не можахме да спим, имаше скандал, който продължи дълго. Чуха се истерични женски крясъци и трополене и след това всичко утихна за минути. Малко по-късно долу дойде полицията", разкри пред "България Днес" съседка от долния етаж.
Оказва се, че Маргарита, която също е от Перник, и Красимир живеят заедно от една година. Само преди два месеца те се нанесли във фаталната квартира. Красимир има двама синове и съпруга в миньорския град. Двете дъщери на Маргарита са от двама различни мъже. Никой от квартала не познава добре семейството.

"Често си говорех с едно много хубаво 12-годишно момиченце, което си разхождаше кучето. Много учтиво и добро дете, дано този изверг не е посегнал и на него", коментира баба от съседния вход. По думите й апартаментът, в който се нанесли Красимир и Маргарита, бил продаден от младо семейство преди година, което заминало за провинцията. Малко след като се нанесли в апартамента, новите наематели обаче предизвикали възмущението на съседите си:

"Жената постоянно крещеше, тръшкаше врати и се държеше агресивно. С Красимир не сме комуникирали, тъй като той е шофьор. Той имаше странни отношения и с голямата дъщеря", издават съмненията си съседи. По непотвърдена информация той е имал любовна афера и с 20-годишната дъщеря, която също попада под острието на ревнивия шофьор. Това била причината и за снощния скандал. Красимир не само ревнувал майката, но и дъщерята, която имала няколко любовни авантюри.

В процеса на скандала станало ясно, че и Маргарита е имала още един партньор и не е прекратила отношенията с бащите на дъщерите си. Това изкарало извън равновесие и без това мнителния Красимир, който с месеци не виждал новото си семейство. Тази версия се потвърждава и от последните думи на убиеца в предсмъртното му писмо. Там той моли 12-годишното момиченце да бъде поверено на грижите на негов близък приятел, защото майката и дъщерята били уличници.

Полицията работи и по втора версия - финансови затруднения.
В хода на разследването става ясно, че първо е била заклана Маргарита след бурен скандал. От крясъците й се събудила 20-годишната й дъщеря и се притекла на помощ на майка си. Тя също била накълцана от изпадналия в пристъп на ярост шофьор. През това време детето се криело и звъняло в полицията.

Полицаите, пред които се самоубил Красимир, също са на консултация с психолози, научи още "България Днес". Кварталът е в шок. За последните две години това е четвърто самоубийство в карето блокове. Преди година мъж се метнал от осмия етаж на съседна кооперация. Малко преди това един след друг във фатален скок полетели брат и сестра с психични отклонения.
Близо 8 часа продължиха огледите на местопрестъплението пред очите на увисналите на прозореца хлапета от детската градина, намираща се точно срещу входа на коооперацията.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари