Тодор Тагарев: Появата на руски МиГ-31 в неутралните води на Черно море е поредната провокация на Кремъл

0
Засилихме присъствието на армията на границата, службите следят обстановката
Засилихме присъствието на армията на границата, службите следят обстановката Снимка: Агенция Фокус

Засилихме присъствието на армията на границата, службите следят обстановката

Всеки един конфликт увеличава рисковете от бежанци, но не очакваме в скоро време да има увеличаване на бежанската вълна от района на Израел и Ивицата Газа. Това заяви в Пловдив министърът на отбраната Тодор Тагарев, който присъства на отбелязването на Деня на военния парашутист в Съвместно командване на специалните операции, предаде агенция Фокус.

"Засилихме присъствието на армията на границата, службите следят обстановката, готови сме веднага да пренасочим нови сили и средства, но такова не се очаква", коментира още министърът.

По думите му появата на руски МИГ 31 в неутралните води на Черно море е поредната провокация от страна на Кремъл, но няма реален риск и опасност, въпреки че задейства силите за противовъздушна отбрана на НАТО.

"Армията ни има нужда от много видове въоръжение, оборудване и оръжейна техника, работим комплексно. Изучаваме уроците от Украйна, където масово се използват - безпилотни системи. Тяхната употреба ще залегне в програмата за инвестиции, която ще бъде внесена следващия месец в Народното събрание.", подчерта Тагарев.

Той допълни, че по отношение на безпилотните апаратни системи за сухопътните войски - вече има две обществени поръчки и въпреки че се използват масирано във войната в Украйна, на тях по-скоро се гледа като консуматив на най-ниско ниво като на снаряд.

"Не съм видял изцяло завършена машина, произведена в България, която да удовлетвори нашите нужди, говорим за няколко типа машини с комплексно обслужване, симулатори, но българската индустрия не може да отговори на тези изисквания", заключи накрая министър Тагарев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    7
    До 6:
    Тоя дъртият PD-раст и собствения си самолет не може да вдигне вече....
  • 5
    6
    русенец
    Че вдигни нашият самолет, бе Тагаров! Нека се поразходи из международното въздушно пространство над Черно море и да провокира руснаците. О, вече нямаме самолет. И пилот нямаме, последният който що годе можеше да излита и се приземява с изтребител загина наскоро поради липса на натренираност и пилотажни умения.
  • 5
    5
    два въпроса
    Първи въпрос, откога Миг 31 плава, че е забелязан в неутрални води на Черно море?!? Втори въпрос - Появата на американски, английски и прочие военни самолети в неутралното въздушно пространство над Чернdhah о море, провокация ли е или не?!?
  • 0
    4
    Луд купон
    Според мен такъв боклук достатъчно е живял. Време му е да се „престави в Господа“ и укро-фашистки поп да го опее! А ние ... ние ще пикаем дружно върху гроба му от радост!
  • 4
    3
    Боже, мили Боже, прибери си...
    Моля те от все сърце и душа! Че от тез идиоти бактън вече! Анадънму?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари