Тодор Тагарев: Не президентът, а премиерът трябва да ни представя на Срещата на върха във Вашингтон

3
Димитър Главчев продължава външната политика на Денков - евроатлантическа, заяви бившият военен министър
Димитър Главчев продължава външната политика на Денков - евроатлантическа, заяви бившият военен министър Видео: NOVA

Димитър Главчев продължава външната политика на Денков - евроатлантическа, заяви бившият военен министър

"Премиерът, а не президентът трябва да ни представя на Срещата на върха във Вашингтон. Главчев продължава външната политика на Денков - евроатлантическа. Не съм сигурен, че Радев би отразил изцяло тази позиция". Това заяви бившият военен министър Тодор Тагарев, цитиран от NOVA.

"Изпращаме класически въоръжения на Украйна, които се използват до 20 км, където войските на двете страни противостоят непосредствено една от друга. НАТО, като съюз, не предоставя военна помощ, това правят държавите членки, всяка според своите вътрешнополитически решения, затова понякога има ограничения, като например в САЩ", коментира той.

Според него има нарастване на натиска да бъде позволено използване срещу военни цели на предоставените оръжия за Киев. "Със сигурност се включват военни подразделения и системи, които обстрелват пряко граждански цели, тях можем да считаме за легитимни. Необходима е предвидимост на военната помощ, европейските страни не успяха да компенсират технологично липсата на навременна такава от САЩ. Някои държави предлагат да се заделят 0,25% от БВП за военна помощ за Украйна. Това е 10% от бюджета, а страни от Източния фланг вече го правят. НАТО е междудържавна организация, решенията се взимат от президенти и премиери. Скептичен съм, че това може да бъде решено с единодушие", заяви той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    7
    Анчо
    Този още ли не е на фронта!?
  • -15
    6
    Путин Хуйло
    Много харесвам Тагаренко, бих му извъртял една свирка ако можех! Все пак съм УСраински третополов джендър, трябва да заработвам, не че Тагаренко някой вече го бръсне за слива, неговата и на дрисливата партийка от която го изсраха, свърши отдавна!
  • 6
    5
    Читател
    Исках да направя коментар за това двуного, но читателя под номер 2,с малко думички,е написал всичко което мисля и аз,за което му благодаря!
  • 2
    4
    Деков
    Тагарски,гледай си пенсията украинска слуга,не споменавай дори името на президента Р.Радев.Тичай да посрещнеш гларуса от любимото ти нато,не си ври носа в президентската институция.
  • 5
    3
    123
    България не предоставя помощ базирана на вътрешнополитическите си избори а пряко от заповеди от сащ. Нагъл долнопробен украински боклук.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари