Тодор Кантарджиев: COVID вариантът в Гърция е 30 пъти по-заразен от първия

0
Затова ако сте били там, 3-4 дни не общувайте с никого, предупреди вирусологът
Затова ако сте били там, 3-4 дни не общувайте с никого, предупреди вирусологът Снимка: БГНЕС

Затова ако сте били там, 3-4 дни не общувайте с никого, предупреди вирусологът

"От около месец предупреждавам, че разпространението на един от подвариантите на Омикрон - БеА-5, е силно в Европа. Този вариант е 30 пъти по-заразен от Уханския, но минава много по-лесно."

Това заяви проф. Тодор Кантарджиев в ефира на bTV.

Този вариант дойде от Португалия, но го има в Гърция, затова ако сте били там, 3-4 дни не общувайте с никого, предупреди той.

Професорът посъветва хората да се ваксинират преди есента. Но ако ще ходите в Гърция, направете си бустерна доза преди това, каза той.

За втория бустер изчакайте 4-5 месеца след първия, посъветва професорът. И добави, че за първият е добре да се направи 90 дни след втората игла на ваксината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Да го духате!
    Нека мрат, бе, нали са *ваксинирани*, стига сте ревали! Който не е набоден, той ще оцелее и запази гените си чисти. Гърците са вече ГМО-идиоти!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари