Тлъсти сметки след празниците, заваляха жалби срещу тока

29
Сумите за плащане са двойно по-високи, но потреблението е почти същото
Сумите за плащане са двойно по-високи, но потреблението е почти същото

Сумите за плащане са двойно по-високи, но потреблението е почти същото

Масово хората се жалят от високи сметки за ток след празниците. Читатели сигнализираха, че сумите за плащане са двойно по-високи, но потреблението им е с несъществена промяна, пише Telegraph.bg.

На Станислав от София обичайната фактура за еленергия през зимните месеци е около 80 лева, но последната му набъбнала до 160 лв.

Човекът споделя, че разликата в потреблението има само от това, че е пуснал лампички за елхата и няма как те да вдигнат двойно сумата за плащане. Мъжът е учуден и дори се съмнява, че има увеличение на цената на тока. Друг случай е на Мариана, която предишния месец платила 75 лв., а за декември сметката ѝ набъбнала до 380 лв. Гергана от София пък споделя, че има увеличение на сметката от 60 на 90 лева месечно. По думите ѝ не е променяла потреблението си, но разликата се появила, откакто ѝ сменили електромера.

От „Електрохолд“ съветват абонатите в случай на съмнение, че фактурата не отразява реално използваната от тях електроенергия, да подадат сигнал до електроразпределителното дружество ЕРМ Запад за изясняване на причината. Връзката може да се осъществи по най-удобния за клиентите начин – на телефон 0700 10 010, по имейл на [email protected], в търговски офис на „Електрохолд“ (списък с адресите и работното време на всички търговски офиси на компанията са публикувани на сайта electrohold.bg). От дружеството извършват обстойна проверка за коректността на отчитане на консумираната електроенергия по всеки получен сигнал и клиентът се уведомява за резултата от проверката.

Процесът на отчитане на електромерите се осъществява при строг контрол и няколко нива на вътрешна проверка. ЕРМ Запад използва рулиращ принцип на отчитане. Тоест отчитането на всеки един електромер се извършва от трима отчетници всеки три поредни месеца.

За да се намали възможността за субективна грешка, самото отчитане се извършва чрез мобилни терминали, а GPS координатите на електромера се снемат в момента на отчета. В процеса на отчитане се прави снимка на електромера, която се съхранява директно в системата. Извършва се и софтуерен контрол още в момента на въвеждане на данните.

Ако клиентът има съмнения, че електромерът му не отчита точно, ЕРМ Запад предлага и услугата „Техническа проверка на средство за търговско измерване на място по искане на клиент“. Необходимо е клиентът да подаде искане за извършване на услугата и да заплати съответната такса от 30 лв.

При несъгласие с резултатите от проверката на електромера от ЕРМ Запад, клиентът има възможност да заяви и проверка на електромера от Главна дирекция „Мерки и измервателни уреди“ срещу заплащане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    13
    Пенсионер
    Нищо ново. Това се очакваше и стана.
  • 5
    12
    ИванИванов
    ЧНГ на всички😂
  • 5
    11
    Нема се коркате
    пичуе, важното е, че у Фейса е бъкано с горди коментари как корави мъже си топят потурите и яйцата у студената вода, за да спасят кръста на Богоявление и как зарад таквиз мъже и жени, които танцуват върху огън, България ще пребъде. Отделен въпрос е, че после никой нищо не казва, че тия корави мъже се свиват от болки в простатата заради студената баня. Вие сте седнали за некъв ток да виете. Нали всички сте корави?
  • 10
    10
    Fen
    ДА ИМ ПИКАЯ НА ЕНЕРГОТО
  • 15
    9
    Хохохо
    На всяка петилетка стадото е задължено да сменява водомери, топломери за минимум 2 бона общо...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари