Тираджиите се мръщят на заплата от 4000 лева

3
българските фирми ще внасят шофьори от чужбина
българските фирми ще внасят шофьори от чужбина Видео: Traffic News

Има свободни между 2000 и 3000 работни места за международни шофьори.

Сериозен недостиг на международни шофьори изпитват българските фирми. Това сочат данните на бранша, които бяха оповестени по време на Общо събрание на Съюза на международните превозвачи, което се проведе в Пловдив. В момента има свободни между 2000 и 3000 работни места за тираджии, като най-сериозен е недостигът на шофьори в Пловдив. Фирмите се обединиха отново и срещу промените в Мобилен пакет 1, готвен за гласуване в Европейския парламент, пише Traffic News.

Международните шофьори получават заплата между 1800 и 4400 лева, сочат данните на бранша. Въпреки това се оказва, че няма интерес към тази професия.

Заради големия недостиг на международни шофьори, транспортните компании имат намерение да внасят работна ръка от други държави. Българската държава също обмисля вариант да запълни недостига на шофьори в сектора с работна ръка отвън.

В рамките на Общо събрание на Съюза на международните превозвачи фирмите се обявиха отново срещу готвените промени в пакета за Мобилност. Една от точките предвижда шофьорите да се прибират на всеки три седмици в „родните си места”, а друга заплащането на командировъчни.

От бранша се надяват да отпаднат спорните текстове и пакет „Мобилност І” да бъде гласуван по време на румънското председателство на Европейския съюз.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари