TikTok в момента е най-използваното мобилно приложение по света

0
идентифицирани 13 пазара, в които потребителите прекарват повече от четири часа на ден в използване на мобилни приложения
идентифицирани 13 пазара, в които потребителите прекарват повече от четири часа на ден в използване на мобилни приложения

Facebook продължава да оглавява класацията за приложения с най-много активни месечни потребители

Нов доклад показва, че дори след като дните на пандемията и локдауна са отминали в повечето места по света, използването на мобилни устройства все още продължава да расте в САЩ и в няколко други страни. TikTok в момента е най-използваното мобилно приложение по света, а Instagram е най-използваното за последното тримесечие, съобщава KALDATA.

Проучването е направено от компанията за анализ на приложения Data.ai, като в него са идентифицирани 13 пазара, в които потребителите прекарват повече от четири часа на ден в използване на мобилни приложения.

Държавите, в които потребителите прекарват над четири часа на ден в мобилни приложения, са САЩ, Индонезия, Сингапур, Бразилия, Мексико, Австралия, Индия, Япония, Южна Корея, Канада, Русия, Турция и Великобритания. Тези статистики се отнасят еднакво както за потребителите на Android устройства, така и за iPhone.

В три от пазарите, а именно Индонезия, Сингапур и Бразилия, мобилните потребители са прекарвали дори повече от пет часа на ден в социалните мрежи и други приложения на своите телефони.

Въпреки това докладът предполага, че пандемията може да е довела до по-дълготрайни промени в потребителските навици и поведение за използването на приложения. Изглежда използването на мобилни устройства, което стана основна част от ежедневието на много хора по време КОВИД пандемията, се е превърнало в по-трайна тенденция, въпреки че в момента хората в повечето страни се „завръщат обратно към нормалното“, визирайки завръщане към ежедневието и поведението си преди пандемията.

Анализаторите отчитат по-слабо увеличение във времето прекарвано в мобилни приложения в страни като Китай и Германия. В други страни пък се наблюдават много по-бавни темпове на ръст на времето прекарвано в мобилни приложения, като например в Мексико, а на някои пазари дори има намаляване на времето, което потребителите прекарват на телефоните си – като например в Аржентина и Турция. Като цяло анализаторите обобщават, че глобалната картина показва, че времето, което хората прекарват в използване на интернет приложения, се връща обратно към стойностите от 2019-та година, когато все още не бяхме чували за пандемия.

В настоящото проучване също така са идентифицирани и най-високо класираните приложения и игри за второто тримесечие на 2022-ра година, сред които са Instagram, Facebook, TikTok и WhatsApp, които са най-изтегляните приложения в низходящ ред, а най-използвани са съответно TikTok, YouTube, Tinder и Disney Plus. И накрая, Facebook продължава да оглавява класацията за приложения с най-много активни месечни потребители, въпреки намаляването на потребителската си база, което отчете неотдавна, както и свиването в приходите, за което стана ясно по-рано. Социалната мрежа е последвана от WhatsApp, Instagram и Messnger в същата класация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари