Тийнейджър отсече "дървото на Робин Худ"

0

Това е умишлен акт на вандализъм, заявиха от полицията

Емблематично британско дърво от филма "Робин Худ: Принцът на разбойниците" е отсечено умишлено, полицията вече е арестувала тийнейджър за деянието, предадоха Ройтерс и АФП, като цитираха управата на Националния парк Нортъмбърланд.

Яворът заедно с Адриановия вал, който е в близост, са сред забележителностите в Северна Англия.

Растението, което според националния парк е най-сниманият обект, е известно и като "Дървото на Робин Худ" заради участието му във филма "Робин Худ: Принцът на разбойниците" от 1991 г. Този явор беше избран за английско дърво на годината през 2016 г.

"Известното дърво е паднало през нощта. Имаме основания да смятаме, че е било умишлено отсечено", се казва в разпространеното изявление на управата на парка, предаде БТА.

"Работим със съответните агенции и партньори, ... ще обявим повече подробности, когато станат известни".

От полицията казаха, че става въпрос за "умишлен акт на вандализъм". Органите на реда съобщиха, че са арестували 16-годишен младеж за отсичането на величествения явор.

Ръководството на националния парк помоли посетителите да избягват посещения в обекта, тъй като се работи за установяване на случилото се и обезопасяване на района.

"Това е престъпно увреждане и нападение срещу едно от най-известните дървета в страната", написа местният депутат Гай Оперман в социалните мрежи. "Всички са в шок".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Бай хуй
    Това ще да е някой наш мангал, отишъл да набере малко дърва за огрев!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари