Тийнейджър издъхна, след като изяде пакет супер лютив чипс

24
Предизвикателство с форма на ковчег
Предизвикателство с форма на ковчег Снимка: АР

Предизвикателство с форма на ковчег

14-годишният Харис Уолобах от САЩ почина, след като изяде пакет супер лютив тортила чипс, съобщава Би Би Си, предаде bTV.

Майката на Харис обясни, че в петък е извикана от медицинската сестра в гимназията, в която е учил синът ѝ.

Каза ми, че синът ми е припаднал, след като е изял чипса, който му е дал негов приятел. Когато отидох там, той лежеше и аз попитах „какъв чипс яде?“, а след това видях опаковката на Paqui 2023 One Chip Challenge”, добави тя.

Paqui Chips

Според майката на Харис синът ѝ се е прибрал у дома, а след това е закаран в Спешното отделение, където е починал.

Беше здрав, нямаше алергии“, каза баща му Амос Уолобах.

Семейството чака причината за смъртта от съдебната медицинска служба в Масачузетс след аутопсията.

Има данни, че в щати като Калифорния, Тексас и Алабама има хоспитализации след употребата на чипса.

Предизвикателството е известно от 2016 г., то носи името на супер лютивия чипс One Chip Challenge. Компанията, която го произвежда е Paqui. Чипсът се продава в черна кутия с формата на ковчег. Чипсът съдържа подправки от чушките Carolina Reaper и Naga Viper Pepper.

Производителят на чипсовете твърди, че закуската е направена от най-лютите чушки, които са налични на пазара.

Предизвикателството се случва в социалните мрежи, където потребителите се насърчават да изядат целия пакет чипс, а след това да изчакат възможно най-дълго преди да пият или ядат нещо друго. Необходимо е и реакциите им от преживяното да бъдат публикувани след предизвикателството.

Продуктът се продава онлайн в САЩ, Великобритания, Европа, Близкия изток и Африка.

Онлайн магазините Amazon и eBay след смъртта на тийнейджъра спряха да продават чипса.

Компанията, която произвежда чипса Paqui също разреши продуктът им да бъде свален от пазара. От там подчертаха, че предизвикателството, което и самите те рекламират, е „предназначено само за възрастни“, а не за хора със съпътстващи здравословни проблеми или алергии.

От компанията добавят, че е наблюдавано "увеличение на тийнейджъри и други лица, които не се съобразяват с тези предупреждения".

В резултат на това, въпреки че продуктът продължава да се придържа към стандартите за безопасност на храните, поради прекомерна предпазливост, ние активно работим с нашите търговци на дребно, за да премахнем продукта от рафтовете“, се казва в съобщението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Таня
    Не е възможно да умреш от изключително лютив чипс.Може да получиш стомашни болки,но не и фатален край.Не пишете сензации с невярно съдържание!
  • 3
    3
    Capsaicin
    Challenge failed successfully!
  • 20
    2
    психолог
    Значи самата опаковка подсказва , че нещата са страшни /черепчето символ на какво е?/ , ама тийнейджърите си мислят , че са хванали деда си за шлифера. Типично тийнейджърско поведение , инспирирано от медиите . Младите са кухи и като им напълнят главичките със глупости и се получават ето такива поражения.
  • 6
    1
    2344234
    какво е "тортила"? знам за "Тортия", ама "тортила" не знам какво е... нещо свързано с костенурки ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари