Тихомир Безлов: Убийството на Алексей Петров е на нивото на Емил Кюлев и на Георги Илиев

0
Интересна фигура на Прехода с огромно количество преплетени и властови, и криминални отношения, добави той
Интересна фигура на Прехода с огромно количество преплетени и властови, и криминални отношения, добави той Снимка: стоп кадър / bTV

Интересна фигура на Прехода с огромно количество преплетени и властови, и криминални отношения, добави той

"След взрива срещу бившия главен прокурор Иван Гешев имаше за първи път рязка промяна в хората, свързани с кръга на бившите главни прокурори. Алексей Петров тогава каза нещо от сорта - Иван Гешев трябва да подаде оставка и да освободи страната от себе си, за да може да направи правителство. Петров беше близък с бившия главен прокурор Никола Филчев. Тогава вече се беше случило и убийството на Къро в Южна Африка. Той беше първият, който промени ситуацията".

Това обясни пред БНР Тихомир Безлов, старши анализатор в програма "Сигурност" на Центъра за изследване на демокрацията.

И допълни, че след дълго отсъствие от публичното пространство Алексей Петров се е появил за първи път в този контекст.

Той подчерта, че Петров има силни противници.

"През 2021 година, когато дойде правителството на Симеон Сакскобургготски, има двама кандидати за главен секретар на МВР - Бойко Борисов и Алексей Петров. Той е ключова фигура в развитието на различните структури за сигурност у нас по време на Прехода. Силно се коментираше за влиянието му в подземния свят. Интересна фигура на Прехода с огромно количество преплетени и властови, и криминални отношения".

В предаването "12+3" Безлов припомни, че ако в периода 2003 - 2007 година през две седмици е имало поръчкови убийства, то последното подобно е от 2016 година - на бизнесмена Петър Христов.

бийството на Петров е на нивото на Емил Кюлев, на Георги Илиев, на Фатик".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари