Тихомир Безлов: 2 милиграма фентанил могат да убият човек

0
Експертът обясни, че фентанилът е синтетичен опиоид и е около 50 пъти по-силен от хероина и 100 пъти по-мощен от морфина
Експертът обясни, че фентанилът е синтетичен опиоид и е около 50 пъти по-силен от хероина и 100 пъти по-мощен от морфина Видео: bTV

Експертът обясни, че фентанилът е синтетичен опиоид и е около 50 пъти по-силен от хероина и 100 пъти по-мощен от морфина

За да почине човек от фентанил са му необходими около 2 мг, което са 10 кристалчета от сол. За това лесно се предозира“, каза експертът по престъпност и контрабанда Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Вероятно поне от 5-6 години, когато възникват такива изследвания питаме за фентанил. В Европа фентанилът е доста голяма рядкост за разлика от САЩ, където има епидемия. Там за 2022 г. има към 70 000 починали. Изключение от Европа е Естония“, добави той, цитиран от bTV.

Експертът обясни, че фентанилът е синтетичен опиоид и е около 50 пъти по-силен от хероина и 100 пъти по-мощен от морфина. „В САЩ фентанилът се смесва със стимуланти от типа метамфетамини, кокаин и хероин. Едни от страховете бяха, след като талибаните в Афганистан забраниха отглеждането на опиум, че ще има глад за хероин и ще се повтори ситуацията от 2000 г.“, добави Безлов.

Той подчерта, че фентанилът е доста важен за медицината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари