The Sun: Посетете Русе, цените са достъпни и има какво да видите

5
Британското издание публикува туристическо ревю на града
Британското издание публикува туристическо ревю на града Снимка: The Sun

Британското издание публикува туристическо ревю на града

В статия популярното британско издание се спира на забележителностите на Русе, като не пропуска да сравни града с австрийската столица. Авторите подчертават архитектурните прилики с Виена и приканват британските туристи да се насладят на атмосферата на крайдунавския град. Цените са подчертано евтини, посочва изданието, но преди всичко изтъква неговите предимства като туристическа дестинация.

The Sun: Има град в Европа, който посетителите често сравняват с австрийската столица, но посещението там ще ви струва по-малко.

Екип от експерти по пътуване са нарекли град в България "Малка Виена" благодарение на поразителна прилика в част от архитектурата.

Защо Русе?

Разположен в североизточна България, Русе е петият по големина град в страната. Той се сравнява с австрийската столица от много години.

Според Bulgarian Properties, двете дестинации са били сравнени една с друга заради подобните си архитектурни стилове.

Докато стиловете на сградите са сходни, техните цени са значително различни - като пътуване до Русе е много по-евтино алтернативно решение.

Първо, хотелите в българския град са изключително достъпни.

Sun Online Travel са открили нощувка в Grand Hotel Riga, четиризвезден хотел, който включва закуска, за само £31 на нощ на човек.

Има и по-евтини места като хотел Anna Palace, друг четиризвезден хотел, с стаи от £21,50 на човек.

Храната и напитките също са евтини, с бирена халба, която струва само £1,11, докато хранене в евтин ресторант може да струва само £6,67.

Тъй като България не използва евро (валутата ѝ е българският лев), вашите ваканционни пари ще ви стигнат повече.

Разположен в близост до границата между България и Румъния, най-близкият летище до Русе е в Букурещ.

Ryanair и Wizz Air оперират директни полети от Обединеното кралство до Букурещ, като цените започват от £19 за еднопосочен билет до румънската столица.

Русе е на 90 минути път с кола от Букурещ или на тричасово пътуване с влак, с няколко смени през Румъния.

Когато резервирате пътуване, лятото е най-доброто време за отиване, тъй като температурите могат да достигнат 32 градуса по Целзий.

Какво има да се прави в Русе?

Въпреки че не е твърде известен на повечето туристи, в Русе има много неща, които можете да правите.

Едно от основните забележителности на града е площад „Свобода“, където се намира Паметникът на свободата.

За да откриете древната история на града, отидете до 2000-годишната римска крепост Sexaginta Prista.

Руините са разположени на хълм с изглед към река Дунав и музей на мястото съхранява няколко древни артефакта.

Други забележителности включват катедралата „Света Троица“ и Пантеона на възрожденците.

Има и Национален музей на транспорта, който се намира в първата железопътна гара в България.

Входът в музея струва 5 български лева (£2,50).

Близки забележителности включват Басарбовския манастир - манастир, построен в скали.

Какво друго има да се прави в България?

Разположена в западна България, столицата София е дом на забележителности като ротондата „Свети Георги“ - червена тухлена сграда, която е сред най-старите в модерна София.

Държавата е известна и със своите курорти на плажа.

Британците, които гледат напред към следващото лято и искат малко слънце, море и пясък, трябва да посетят Каварна.

Морският курорт е на 64 километра северно от Варна и е дом на няколко красиви плажа.

България е дом и на няколко езера, включително езерото Панчарево, което се намира на кратко автобусно разстояние от българската столица и е идеално място за водни спортове като гребане и каяк.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    12
    Гост
    Скъпи гости на град Русе, заповядайте на централният площад. Разходете се край красивите градини и шадравани. Седнете на някоя пейка да си отпочинете. Само се пазете от влакчето, че минава точно покрай пейките. Какво изобщо прави влакче в пешеходна зона, ще попитате? Е, и ние се чудим, но при българската демокрация обществото няма право на разумен отговор. Трябва просто да се свиква с натресеното ни положение. В нормална страна, досега щеше да има поне трима уволнени общинари и един самонапуснал кмет.
  • 5
    11
    Гост
    Хубавото на Русе е, че се развива културният туризъм, а не алкохоният, както е по морето. Тук има няколко хубави сгради, строени предимно десетилетия след освобождението. Отпреди това са само кукленият театър и къщата на Калиопа. Цените ни, макар и тежки за русенци, все пак са угодни за англичаните. Обаче, може ли някой да обясни, защо на пъпа на града една сграда седи полуразрошена и отвътре стърчат огромни поникнали дървета, през пропадналият й покрив? За спортната школа, зад театъра говоря.
  • 7
    10
    Гост
    31 паунда са 70 лв/човек. За семейство с две деца, какво - 280 лв на нощ? В гърция вземаш вила с две спални и хол за 1500 лв за 10 дни.
  • 6
    9
    Да, това е
    Посетете Русе, за да видите как един управляващ и хората около него съсипаха за четири години един чудесен град и сега се надпреварват да се се представят с говорене на празни приказки и платени публикации и реклами. Така че, мили англичани, не ни хвалете града, ние сами го виждаме с разбитите, кални улици, ширещата се мръсотия и простотия. Пънчо по-скоро да си ходи!
  • 13
    8
    ... :-)
    Пропуснали са да промотират разходка с атракционното влакче по разкопаните ни русенски улици - истински офроуд.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари