Тези находки ужасиха археолозите

0
Наред с разкриването на атрактивни културно-исторически забележителности археолозите често попадат и на ужасяващите тайни на миналото
Наред с разкриването на атрактивни културно-исторически забележителности археолозите често попадат и на ужасяващите тайни на миналото

Наред с разкриването на атрактивни културно-исторически забележителности археолозите често попадат и на ужасяващите тайни на миналото.

За зловещи сцени на мъчителна смърт, масови гробове на новородени, обезглавени трупове и човешки кокали, глозгани от канибали разказва статия на Livescience.com.

През XVI век по време на разкопки изследователи изваждат наяве сцена на покъртителна смърт.

Редом с находките те изкопават череп на жена с набит в гърлото камък. Нейният труп е бил само част от масов гроб на жертви на чумата на острова Лазарето Нуово. От Livescience.com напомнят, че през 80-те години на XVI век от коварната болест във Венеция умират над 50 хиляди души.

Тогавашните ограничени знания за медицината са били предпоставка за възникване на зловещи тълкования за произхода на чумата. Много хора били на мнение, че за страшната напаст са отговорни вампирите.

Това е и най-вероятната причина венецианските гробари да набият камък в гърлото на жената. По този начин те са се надявали тя да не прегризе плащеницата си и да зарази други.

В началото на миналия век археолози вдигат завесата на друга грозна истина. Изровени са скелетите на десетки новородени бебета.

Антрополозите са на мнение, че децата са били убити на 38-та до 40-тата седмица. Останките от невръстните трупове са открити в английска провинция през 1912 г. Датирани са от II-III век сл.Хр.

Тогава на мястото, където са открити, се е намирала богата римска вила. Доскоро скелетите били съхранявани в кашони от цигари патрони в хранилище на местен музей.

Изследователите попадат и на друга тъмна страна на миналото на човека. Лайв сайънс пише за брутална находка на учените.

Става въпрос за глозгани човешки кости. Според историците откритите кокали са били на праисторически наш предшественик. Най-ужасяващото е, че костите са били дъвкани от канибали.

Източник: Съновник.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари