ТЕЦ "Бобов дол" спря работа и този уикенд

0
Централата се спира от петък вечер до понеделник сутрин
Централата се спира от петък вечер до понеделник сутрин Снимка: Facebook

Централата се спира от петък вечер до понеделник сутрин

ТЕЦ "Бобов дол" спря работа и този уикенд - така е от началото на март т.г. Централата се спира от петък вечер до понеделник сутрин, предава БНР. Появиха се коментари, че дружеството ще мине на седмичен режим на работа. Изпълнителният директор инж. Любомир Спасов каза за БНР преди дни, че това не е вярно, а спиранията са заради ремонти.

Планирани ремонти се правят на един от блоковете и това ще продължи до юни. Планира се и цялостна подмяна на комина на една от сероочистващите инсталации. Той е правен преди 12 години. На площадката на различните звена, където са ремонтите, работят около 200 души, специалисти.

Привлечени са и експерти от АЕЦ "Козлодуй", от централата в Гълъбово, както и от други компании. Имало е случаи, когато ТЕЦ "Бобов дол" спира заради ниските борсови цени на електроенергията, което е напълно логично. Дружеството не може да си позволи загуби, казват специалисти.

При спряна работа не всички работещи от екипа са в отпуск и почивка, коментира експерт, работил в централата:

"Има си дежурни. Тези, които си работят на разтоварището, първовземачи, лабораторията, примерно, си работят. Ако се прави и ремонт, всичкият персонал е там, които са от ремонтния цех. Общата смяна събота и неделя не работи, но тези, които са дежурни, си работят. Не може да няма дежурни".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари