Терористите на ИД с ново видео, този път обезглавиха кюрдски боец

0
Терористите на ИД с ново видео, този път обезглавиха кюрдски боец

Джихадистите от Ислямска държава показаха видеозапис, на който обезглавиха кюрдски боец. Според думите им от записа това е предупреждение към лидерите на кюрдите в Ирак да прекратят военното си сътрудничество с Вашингтон, предаде АФП.

Американските ВВС извършиха поредица от въздушни удари срещу позиции на джихадистите в Север Ирак, с което оказаха подкрепа на кюрдските бойци /пешмерга/ да възстановят контрол върху земи, превзети по-рано от пълчищата на ИД. Поредното видео е озаглавено "Послание с кръв към лидерите на американо-кюрдския съюз". На него в кадър са застанали 15 души с оранжеви гащеризони, подредили се около знамето на ИД. Трима от мъжете поискаха от кюрдския регионален президент Масуд Барзани "и кюрдското правителство да сложан край на техните връзки с военната интервенция на САЩ в Северен Ирак", съобщиха от разузнавателната група СИТЕ. "Всякаква грешка или безразсъдство от ваша страна ще доведе до загуба на нашия живот", казал един от мъжете.

След това в кадър влизат трима облечени в черно мъже пред джамия, а пред тях е коленичил мъж в оранжев гащеризон. После те го обезглавяват.

Това е второ видео на екстремистите от ИД с обезглавяване. На първото беше показана екзекуцията на американския журналист Джеймс Фоули и беше отправена заплаха за отнемане на живота на друг похитен репортер – Стивън Сотлоф, ако американците не прекратят въздушните си удари.

Джихадистите държат под контрол големи територии в Ирак и Сирия, а извършените от тях кланета и безчинства предизвикаха остра реакция по целия свят.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари