Терористичен акт в центъра на Барселона

1
Районът, в който е станал инцидента, е гъсто населен
Районът, в който е станал инцидента, е гъсто населен Видео: Нова телевизия

Тежък инцидент в сърцето на Барселона.

Бял миниван се вряза в будка за продажба за вестници на площад "Каталуня", близо до централния булевард „Лас Рамблас”, блъскайки по пътя си преминаващите оттам хора, предава Нова телевизия.

Очевидци разказват, че шофьорът е бил въоръжен, и е избягал пеша от мястото на инцидента.

Местната полиция съобщава за поне двайсетина ранени, а в социалните мрежи вече се появиха кадри, на които се виждат паднали на тротоара хора. Според някои испански медии, трима от ранените са починали. 

Смята се, че миниванът се е движил с 80 км/ч. Шофьорът все още не е задържан, полицията издирва мъж, който висок около 1,70 метра и е облечен с бяла риза на райета. 

Мястото около инцидента е отцепено. Властите са затворили спирките на метрото и на влаковете в района на площад "Каталуня".

Полицията в Барселона съобщи, че става дума за терористична атака. Агенция ТАСС информира за стрелба на близкия площад "Бокерия", а по данни на Ройтерс, малко след инцидента, двама въоръжени мъже са влезли в ресторант в района на площад "Каталуния".  Каталунският премиер Карлес Пучдемон е прекъснал ваканцията си и се връща в Барселона.

Районът, в който е станал инцидента, е гъсто населен и сред най-посещаваните от туристите места. Местната полиция умолява хората да избягват преминаването през района на инцидента. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари