Термометрите откачиха!

0
20-градусова разлика регистрираха синоптици у нас за няколко часа
20-градусова разлика регистрираха синоптици у нас за няколко часа

Сериозна температурна разлика от близо 20 градуса бе регистрирана днес у нас.

В Пазарджик синоптиците измериха най-ниските градуси за изминалото денонощие - минус 14, само няколко часа по-късно термометрите в Сандански показаха 9, а в Петрич - дори 10 градуса. Подобна амплитуда е особено опасна за хората със сърдечно съдови заболявания, предупреждават лекарите, пише nbox.bg

Въпреки че днес Варна осъмна блокирана от сняг, затоплянето през тази седмица ще продължи и температурите в цялата страна чувствително ще се повишат, прогнозира синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН Красимир Стоев. Затоплянето ще бъде за кратко, тъй като от началото на февруари отново се чака студ. Според прогнозата Малък Сечко ще дойде с доста динамично време и живакът отново ще падне.

През първите дни на месеца ще е доста динамично. В началото на месеца ще премине студен фронт, на места ще превали краткотрайно дъжд, температурите временно ще се понижат. Дъждът ще премине в сняг, очакват се и поледици почти в цялата страна“, уточни синоптикът.

Красимир Стоев допълни, че най-ниската температура, отчетена през студените дни, е в Севлиево - там термометърът падна до минус 28 градуса.

Историческият рекорд в страната за най-студено време държи Трън с минус 38 градуса.

Източник: nbox.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари