Теодор Цветков събра 7 000 лева за децата на Скури

0
Русенецът плува 50 километра с вързани крака
Русенецът плува 50 километра с вързани крака Видео: БНТ

Над 7 000 лева от дарения успя да събере фондация „Александър Русев" от благотворителния маратон, при който русенецът Теодор Цветков преплува за близо 17 часа 50 км с вързани крака.

В подкрепа на идеята - за построяването на плувен комплекс за деца с увреждания -са се отзовали и много българи, които живеят в чужбина, съобщи БНТ.

Повечето дарения са от частни лица, като по думите на председателя на фондацията за популяризирането на каузата са допринесли и медиите.

Илиян Русев, председател на фондация „Александър Русев": Вашата телевизия, която също го излъчи, което има голям ефект. Те получават един документ, който казва, че това е договор между мен и тях, който показва, че тези хора могат да ги използват като облекчение. Това е идеята - да се ползват данъчни облекчения и да могат да помагат на фондацията.

Следващата стъпка през новата година е свързана с откриването на подходящ терен за водно-рехабилитационния комплекс. До момента им е обещан като дарение имот от 4 декара в края на града, където обаче не може да се строи.

Илиян Русев, председател на фондация „Александър Русев": Ако не можем да направим заменка с тази земя, която имаме, ще закупим. Вече имаме тази възможност да закупим земя. Надявам се да не се наложи.

Плувният маратонец Теодор Цветков има пред себе си нова лична цел за 2019-та да преплува колкото се може повече езера в страната. Докато се сбъдне мечтата на двамата, русенци за нов плувен комплекс, те ще продължат да се грижат за рехабилитацията на децата с увреждания. Просто така - без пари, но с голямо сърце.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари