Температурите в Русе се покачват до 20 градуса

1
През уикенда ще продължи да е топло, но ще се усили вятърът
През уикенда ще продължи да е топло, но ще се усили вятърът Снимка: Dunavmost

През уикенда ще продължи да е топло, но ще се усили вятърът

Метеорологичната пролет тези дни изпреварва астрономическата, която ще настъпи чак на 20 март. Температурите през последния февруарски уикенд ще се покачат до 20°, а на места в планините южният вятър ще топи снега. Това е прогнозата на шефа на синоптичната фирма TV-МЕТ Петър Янков, пише вестник 24 часа.

Сутринта в петък ще е от 2 до 7 градуса, по Черноморието до 4-5. Мъглите в поречията и във високите западни полета ще се разсеят. Преди обед ще бъде слънчево, но следобед от запад ще се заоблачи. През нощта срещу събота облаците ще се увеличават.

Вятърът ще е южен със скорост до 20 км/ч. По високите части на планините с до 30 кч/ч ще духа умерен вятър от югозапад.

Максималните температури ще са от 13 до 18 градуса, на север от планините в района на Русе - до 19-20, по Черноморието - до 14-15 градуса.

В събота ще е ветровито. В планините вятърът ще е от юг-югозапад и ще топи снежната покривка. Минималните температури ще бъдат от 4 до 9, по Черноморието до 10 градуса. Сутринта мъглите в Източна Тракия и по поречието на Тунджа ще се разсеят. Преди обед ще бъде слънчево. Следобед от запад ще се заоблачи.

Късно през нощта срещу неделя ще завали дъжд в Югозападна България. Вятърът ще е южен със скорост до 30 километра в час. По високите части на планините ще духа по-силен вятър от югозапад - до 50 км/ч.

Максимални температури - от 15 до 20 градуса, на север от планините и в района на Хасково и Ямбол - до 20, по Черноморието - до 18.

В неделя минималните температури ще бъдат от 5 до 10, по Черноморието до 8-10 градуса. През деня над страната ще има значителна облачност, като по-плътна ще е над Южна България и с превалявания в крайните югозападни и южните райони.

Късно през нощта срещу понеделник валежите ще спират и облаците ще намаляват. Вятърът от югоизток ще е до умерен със скорост до 30 километра в час.

През първите дни от новата седмица мъглите в ниските места и поречията ще са често явление, но бързо ще се разсейват и следобед ще има повече слънце.

В сряда се очакват валежи със захлаждане. Новият сняг в планините ще е от 3 до 5 см.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Русенец
    Покачва се и сметката ми за топлото. С над 60%, спрямо същият период преди година, а тогава цената на мвтч е била същата, като сега. Няма ли кой да спре това разпределение на непотребената енергия?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари