Температурите падат до -15 градуса

0
В Северна България навлиза циклон с много студен въздух
В Северна България навлиза циклон с много студен въздух Снимка: Getty Images

В Северна България навлиза циклон с много студен въздух

Минус 15 градуса по Целзий минимална температура - в Севлиево и други райони в Северна България може да се очакват през следващите ден-два. Това прогнозира синоптикът Анастасия Стойчева пред БНТ.

По думите ѝ, в Северна България навлиза циклон с много студен въздух, докато на юг от Стара планина има средиземноморски циклон. Така се създават условия за снеговалежи.

Според Стойчева, през тази първа половина на седмицата, в която почва декември, България е едно от най-студените места в Европа. Заради това е възможно и да бием рекордът за декември – минус 17 градуса.

Към петък, т.е. 4 декември, се очаква затопляне – положителни температури, т.е. стопяване на снега. Заради това в равнините се чака инверсия и формиране на мъгли. А заради това очаквано затопляне, в петък може да превали дъжд и да се формират поледици.

Като цяло за декември обаче очакванията са да не стигаме до отрицателни рекорди. Прогнозата е за средна температура между 7 и 12 градуса по Целзий. Малко преди Коледа и около Нова година се очакват валежи от сняг, на по-високите места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари