Теменужка Петкова: Няма да има банкови такси при теглене на заплата

2
По думите ѝ проблемът с липсата на ПОС терминали в някои населени места е обсъден и се предприемат действия
По думите ѝ проблемът с липсата на ПОС терминали в някои населени места е обсъден и се предприемат действия Снимка: bTV

По думите ѝ проблемът с липсата на ПОС терминали в някои населени места е обсъден и се предприемат действия

"Успяхме да постигнем и още едно решение – да няма банкови такси при тегленето на сумите по отношение на работната заплата“, каза Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС в предаването „Лице в лице“ по bTV във връзка с решението на Народното събрание фирмите, които имат над 100 служители да изплащат заплати само по банков път.

По думите ѝ проблемът с липсата на ПОС терминали в някои населени места е обсъден и се предприемат действия, така че той бъде отстранен.

Петкова се надява бюджетът, който предстои да бъде приет, дае в интерес на хората.

Този бюджет няма как да реши нито един сериозен проблем в обществото, но той е необходим, за да може България да работи нормално. Добрата страна на този бюджет е, че е с предложен дефицит от 3% от БВП на страната, това е едно от основните условия за членство на България в еврозоната. По отношение на бюджет 2024 ще бъдем изключително стриктни , ще съблюдаваме строго целия процес по бюджетната процедура, ще очакваме реформи“, каза тя.

Петкова обясни, че с ПП-ДБ са имали различни виждания относно повишаването на събираемостта на приходите, особено в областта на енергетиката.

По отношение на това как трябва да се гледа на енергийния сектор и дали да продължи мярката, свързана със събирането на допълнителни приходи във фонд „Сигурност“ от производителите на електрическа енергия. Другата тема беше свързана със средствата, които отново трябва да постъпят във фонд „Сигурност“ на електроенергийната система, средства, които не са усвоени по оперативните програми - 350 млн. евро. Нашата визия беше, че те трябва да останат изцяло във фонда, а не както беше предложено от финансовото министерство – чрез трансфер да отидат в бюджета“, допълни Теменужка Петкова.

По думите ѝ ГЕРБ са се договорили с ПП и ДБ, преформатирали са някои предложени мерки и към момента всичко върви нормално.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    поредната простотия
    И как банката ще знае дали си тегля заплатата, пенсията или просто си тегля?!? Какво, да си направя две карти, та да плащам две такси обслужване?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари