Телевизия скри "скандалното" деколте на актриса

0
Медията цензурира роклята на Шарлиз Терон на "Оскар"-ите
Медията цензурира роклята на Шарлиз Терон на "Оскар"-ите Видео: Ilna News

Иранска телевизионна агенция "преобрази" роклята на Шарлиз Терон от "Оскар"-ите, разказа The Guardian, цитиран от 24 часа.

На тазгодишните награди "Оскар", актрисата Шарлиз Терон беше избрана да обяви, кой е победителя в категорията "Най-добър чуждоезичен филм".  Носителят на приза е иранският филм "Продавача"/ "The Salesman", режисиран от Асгхар Фархади.

За иранските граждани такъв триумф е повод за гордост и местните телевизии побързаха да отразят новината, но с известни визуални промени.  

На излъчените кадри от церемония, иранските телевизионни агенции са решили да наложат цензура на облеклото. Така Терон, която обяви победителя, се оказа с рокля с яка тип поло. "Променена" беше и роклята на иранката Анушех Асари, която беше избрана за представител на Фархади и прие наградата вместо него.

На златната рокля от Диор, която актрисата беше избрала за церемонията, са "добавени" дълги черни ръкави и висока яка. Тези добавки обаче не се движат правилно с актрисата, за това ефекта е заменен с размазано поле, покриващо почти цялата рокля.

Промененото видео беше публикувано в социалните мрежи от организация My Stealthy Freedom, която защитава правата на жените в Иран.

Администраторите на Фейсбук страницата им обявиха, че според тях тази цензура е поредния пример за страх от женската голота на територията на страната.

"Ислямските републиканци в Ирак използваха за своя лична пропаганда прекрасното изявление на съгражданката си. Срамно е, но по този начин се правят новини в Ирак." написа в социалните мрежи Масих Алинеяд, основател на организацията.  

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари